Korona testlerindeki büyük oyun ortaya çıktı. Turist işte bu belgeyle Türkiye’ye rahat rahat gelebiliyor

Korona testlerindeki büyük oyun ortaya çıktı. Turist işte bu belgeyle Türkiye’ye rahat rahat gelebiliyor
Korona testi öncesi hızlı teste girmenin mecbur olduğu Almanya’dan Türkiye’ye gelen bir turistin hızlı test merkezinden aldığı korona test sonucu belgesinde, “Testin dikkatli bir şekilde yürütülmesine rağmen, sonuç hem yanlış negatif hem de yanlış pozitif olabilir. Hızlı test merkezi, test sonucunun doğruluğunu garanti etmez” ibaresinin yer alması dikkat çekti.

Korona testlerindeki büyük oyun ortaya çıktı. Turist işte bu belgeyle Türkiye’ye rahat rahat gelebiliyor

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Korona virüs vakalarında dünya genelinde yaşanan düşüş sonrası yaz aylarının da gelmesiyle ülkeler karşılıklı olarak uyguladıkları seyahat yasakları ve karantina uygulamalarını kaldırmaya başladı.

GÜVENSİZ TESTLER ENDİŞE YARATIYOR

Karar sonrası ülkeler arasında turist geliş gidişleri başladı. Ülkeler arası seyahatlerde korona virüs test sonucu gösterme zorunluluğu ise halen devam ederken sahte ve güvensiz testler endişe yaratmaya devam ediyor.

NORMAL TEST ÖNCESİ HIZLI TESTE GİRMEK ZORUNLU

Çünkü özellikle Almanya’da korona virüs testi yaptırmak isteyen vatandaşlar öncelikle hızlı teste girmek zorunda. Özel hızlı test merkezinde testini yaptıran vatandaşların sonucu pozitif çıkarsa normal korona testine tabi tutulmakta. Normal korona testinin ücreti ise test başı 70 Euro

Ancak geçtiğimiz dönemde Almanya Hükümeti, birçok test merkezini sahte evrak hazırladığı gerekçesiyle kapattı. Hükümet ayrıca kapatmalar öncesi 18 Euro olan test başı ücreti ise 8 Euro’ya indirdi.

TEST SONUCU DOĞRULUĞU GARANTİ EDİLMEZ

Türkiye’ye gelen bir turistin bu özel test merkezlerinden birinden aldığı belgenin altında yazan ibare ise dikkat çekti. Bir turistin Türkiye’ye girişte kullandığı iddia edilen belgede, “Testin dikkatli bir şekilde yürütülmesine rağmen, sonuç hem yanlış negatif hem de yanlış pozitif olabilir. Hızlı test merkezi, test sonucunun doğruluğunu garanti etmez” ibaresi yer alırken belgede kaşede bulunmaması da gözlerden kaçmadı.

48 SAAT GEÇERLİ TESPİT TESTİ

Yine bir başka hızlı test merkezinden alınan belgede ise testin 48 saat geçerli Sars-Cov-2 virüsünün tespiti için pozitif veya negatif antijen testinin varlığına dair olduğu belirtilmekte.

İlgili Haberler