Korona virüs aşısında beklenmeyen yan etki ortaya çıktı. Ölüme kadar götürüyor

Korona virüs aşısında beklenmeyen yan etki ortaya çıktı. Ölüme kadar götürüyor
Avrupa Birliği’nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa Birliği İlaç Ajansı (EMA), yeni tip korona virüsüne karşı geliştirilen AstraZeneca/Oxford aşısının kan pıhtılaşması dışında, "kaçış sendromu" olarak da bilinen “sistemik kılcal sızıntı sendromu”na da neden olabileceğini açıkladı. Şimdiye kadar 5 hastada tespit edilen durum, ölüme yol açabiliyor.

NTV''de yer alan habere göre, bazı Avrupa ülkelerinin kullanımını durdurduğu AstraZeneca/Oxford aşısında yeni bir yan etki tespit edildiği açıklandı. Avrupa Birliği’nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa Birliği İlaç Ajansı (EMA), şimdiye kadar 5 kişide "kaçış sendromu" görüldüğünü duyurdu.

20 MİLYONDA ÜÇ KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Bununla birlikte veriler ayrıca İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Dairesi''nin (MHRA) Mart ayı sonlarına kadar AstraZeneca aşısı verilen 20 milyon kişiden üçünde kaçış sendromu vakası tespit ettiğini gösterdi.

ABD’nin en büyük hastanelerinden Mayo Clinic''e göre, kaçış sendromu olarak da adlandırılan sistematik kılcal sızıntı sendromu nedeniyle, sıvı kan dolaşımından dışarı çıktıkça kan hacmi ve kan basıncı düşüyor. Bu durum böbreklerdeki, beyindeki ve karaciğerdeki dokuları normal işleyişi için ihtiyaç duydukları oksijen ve besinlerden mahrum bırakabiliyor. Durum tedavi edilmezse organ yetmezliğine hatta ölüme yol açabiliyor.

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Sistemik kılcal sızıntı sendromunun "atakları"ndan genellikle bir veya iki gün önce, bir veya daha fazla spesifik olmayan semptomlarla karşılaşıyor. Bu belirtiler arasında ise şunlar yer alıyor;

-İltihaplanlanma,

-Yorgunluk,

-Karın ağrısı,

-Mide bulantısı,

-Kas ağrıları,

- Artan susama,

-Vücut ağırlığında ani artış

İlgili Haberler