BioNTech aşısıyla ilgili yeni karar

BioNTech aşısıyla ilgili yeni karar
ABD İlaç ve Gıda Dairesi'nin (FDA), yeni tip korona virüs salgınına karşı üretilen BioNTech-Pfizer aşısına Pazartesi ya da Salı günü tam onay verebileceği bildirildi.

Daha önce acil kullanım onayı almıştı

Bloomberg HT''de yer alan habere göre, korona virüs salgınına karşı üretilen BioNTech-Pfizer aşısıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Daha önce Acil Kullanım Onayı (EUA) alan aşı için Pazartesi ya da Salı günü tam onay çıkabilir.

MAYIS AYINDA BAŞVURU YAPILDI

ABD ilaç firması Pfizer ile Alman ortağı BioNTech, acil kullanım onayı aldığı Covid-19 aşısının 16 yaş ve üzerine uygulanmak üzere tam onayı (BLA) için Mayıs ayında FDA''ya başvuruda bulunmuştu.

FDA, daha önce aşının tam onay almasının kamuoyunda daha fazla güven uyandıracağının farkında olduğu açıklamasında bulunmuştu.

AŞI ZORUNLU HALE GELECEK

FDA''ın Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısına tam onay vermesinin ardından ABD''de bazı üniversite ve hastanelerin, Savunma Bakanlığının ve San Francisco kentinin aşıyı zorunlu kılması bekleniyor.

Pfizer ile BioNTech''in geliştirdiği Covid-19 aşısına, 11 Aralık 2020''de salgınla mücadele için FDA tarafından "acil kullanım onayı" verilmişti.

İlgili Haberler