Korona virüs insanı bakın nasıl suya götürüp susuz getiriyor

Korona virüs insanı bakın nasıl suya götürüp susuz getiriyor
Dünyayı kasıp kavuran korona virüse ilişkin sürdürülen çalışmalardan yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak yapılan bir araştırmada korona virüsün vücuda yayılırken ağrıyı önlediği ve bu nedenle erken tespit edilemediği tespit edildi.

Dünyada bir milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs hakkında yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. ABD’de yapılan son bir araştırmada, korona virüsün vücuttaki ağrıyı engelleyerek erken aşama tespit edilmesini önlediği iddia edildi.

Arizona Üniversitesi’nden bilim insanları 100 fare üzerindeki yaptıkları deneyler kapsamında, korona virüsün hücrelere girmek için kullandığı başak proteininin nöronların ağrı sinyalini vermesini engelleyebileceğini keşfetti.

Araştırmacı ekip, PAIN adlı bilimsel dergide yayımlanan bulguların Covid-19 hastalarının neredeyse yarısının neden hiçbir semptom yaşamadığını açıklayabileceğini belirtti.

Arizona Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölümü'nden Pofesör Doktor Rajesh Khanna, çalışmanın hastalığın nasıl bu kadar hızlı yayıldığına da ışık tutabileceğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

"Covid-19’n bu kadar hızlı yayılmasının nedeni belki de insanların hastalığın ilk aşamasında hiçbir şey hissetmeden etrafta dolaşması. Vücut ağrılarınız birdenbire kesiliyor ve daha iyi hissetmeye başlıyorsunuz." ifadelerini kullandı.