Korona virüs yasakları, 1 yıl mı sürecek?

Korona virüs yasakları, 1 yıl mı sürecek?
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile ilgili endişeler devam ediyor. Son olarak tüm ülkelerde yaşayan vatandaşlar tarafından en çok sorulan soru, korona virüs yasaklarının daha ne kadar devam edeceği yönünde.

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına korona virüs ile mücadele devam ederken, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar, korona virüs yasaklarının ne kadar zaman daha süreceğini merak ediyor. 

İngiltere'de uzmanlar, yeni tip korona virüsle (covid-19) mücadele kapsamında sosyal etkileşimi en aza indirmek amacıyla uygulamaya konan önlemlerin, sağlık hizmetlerinin çökmemesi için bir yıl boyunca geçerli olması gerektiğini bildirdi. 

Hükümete danışmanlık yapan bilim adamlarından oluşan Acil Durumlar Bilimsel Danışma Grubu, covid-19 önlemlerine ilişkin raporunu yayımladı.

Raporda, genel sosyal mesafelendirme, okulların kapatılması, vakaların izole edilmesi, risk gruplarındakilerin evlerde kendilerini tecrit etmesi gibi önlemlerin devam etmesi halinde salgının büyük ihtimalle kontrol altına alınabileceği ifade edildi.

Bu katı önlemler politikasının, yoğun bakım gerektiren vaka sayısının hastanelerin kapasitelerini aşmaması açısından etkili olabileceğine karar verildiği vurgulanan raporda, "Bunların (önlemler) en az bir yıl boyunca uygulamada olması gerekiyor." denildi.