Korona virüse kalkan oluyor, vücuttaki zehri yok ediyor bağışıklığı güçlendiriyor

Korona virüse kalkan oluyor, vücuttaki zehri yok ediyor bağışıklığı güçlendiriyor
Korona salgını sonrası satışları 400 kat artan udi hindi bitkisi bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Doğal antibiyotik etkisi gösteren Udi hindi bitkisini daha önce kimsenin bilmediğini söyleyen Adana’da 10 yıldır aktar dükkanı işleten Salih Altunsay fiyatının 70 liradan 350 liraya çıktığını söyledi. Udi Hindi, hem zencefil, bal, yoğurt gibi ürünlere karıştırılarak bağışıklığı güçlendiriyor.

Hindistan’da geleneksel tıp tedavilerinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ve vücutta mikrop atma özelliği bakımından yüzyıllardır kullanılan Udi Hindi bitkisi, Türkiye’de ilk olarak mart ayında görülen korona virüs vakaları sonrası vatandaşların dikkatini çekti. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen bitki, yok satmaya başladı. Udi Hindi bitkisi, başta Hindistan ve Malaya Adaları olmak üzere birçok Asya ülkesinde yetişiyor. Udi Hindi, hem zencefil, bal, yoğurt gibi ürünlere karıştırılarak, hem de saf zeytinyağında 1 ay bekletilerek tüketiliyor.udi-hindi-bitkisinin-satislari-pandemiyle-birlikte-400-kat-artti-8033-dhaphoto2.jpg

‘BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE İYİ GELİYOR’
Kentte 10 yıldır aktarlık yapan Salih Altunsay, pandemi dönemi öncesinde Udi Hindi bitkisini çok az sayıda kişinin bildiğini belirterek, ‘’Şu anda Udi Hindiyi hem toz, hem de öğütülmemiş şekilde satıyoruz. Bu bitki Hindistan’dan bize ithal olarak geliyor. Üst solunum ve gribal enfeksiyon rahatsızlıklarına, nefes darlığı, bronşit gibi rahatsızlıklara iyi geliyor’’ dedi.
udi-hindi-bitkisinin-satislari-pandemiyle-birlikte-400-kat-artti-8033-dhaphoto5.jpg
‘KORONADAN ÖNCE YILDA 250 GRAM SATILIRDI ŞİMDİ HAFTADA 2 KİLO SATIYORUZ’
Koronada vatandaşların Udi Hindiye rağbet gösterdiğini belirten Altunsay, hem kaynatılarak hem de yoğurdun içerisine katılarak tüketilebileceğini söyledi. Salgından önce Udi Hindi bitkisinin kilosunun 70 lira olduğunu belirten Altunsay, “Çok fazla rağbet görünce fiyatı 5 kart artarak 350 lira oldu. Pandemiden önce bu bitkiyi fazla kişi bilmediği için yılda en fazla 250 ile 500 gram arasında satıyorduk. Ancak salgın bu yana haftada 2 kilo satıyoruz. Yılda ise 100 kilonun üzerinde, yani ortalama satışlarımız yüzde 400 arttı diyebiliriz’’ diye konuştu.
udi-hindi-bitkisinin-satislari-pandemiyle-birlikte-400-kat-artti-8033-dhaphoto3.jpg
Udi Hindi bitkisini bir arkadaşından duyduğunu belirten Zeynep Çelik (25), “Daha önceden çörek otu yağı gibi ürünler alıyordum. Ama bu bitkiyi öğrenince bunu kullanmaya başladım. Toz halinde aldığım Udi Hindiyi yoğurta karıştırarak yiyorum. Faydasını da gördüm’’ diye konuştu.
udi-hindi-bitkisinin-satislari-pandemiyle-birlikte-400-kat-artti-8033-dhaphoto1.jpgudi-hindi-bitkisinin-satislari-pandemiyle-birlikte-400-kat-artti-8033-dhaphoto4.jpgudi-hindi-bitkisinin-satislari-pandemiyle-birlikte-400-kat-artti-8033-dhaphoto6.jpg