Korona virüse karşı bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir? Bağışıklık nasıl güçlendirilir? Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler nelerdir?

Korona virüse karşı bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir? Bağışıklık nasıl güçlendirilir? Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler nelerdir?
Dünyaya hızla yayılan korona virüs salgını vatandaşlarda endişe yaratırken doktorların virüse karşı belirttiği en önemli korunma yolu ise bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi. Peki korona virüse karşı bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir? Bağışıklık nasıl güçlendirilir? Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler nelerdir? sorularının cevabı en çok aranan sorular arasında yer aldı.

Korona virüse iyi gelen yiyecekler açıklandı!

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Çin’in Wuhan kentinden ortaya çıktıktan sonra hızla dünyaya yayılan ve büyük bir salgına dönüşen korona virüse karşı karantina uygulamaları peş peşe gelmeye başladı. Bu durum karşısında ise insanlar büyük bir endişe içine girdi. Peki korona virüse karşı bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir? Bağışıklık nasıl güçlendirilir? Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler nelerdir? İşte bağışıklık sisteminin nasıl güçlendirileceğine ilişkin detaylar haberimizde…

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek, virüse karşı vücut direncinin artırılmasını ifade etmekte. Bağışıklık ise aktif ve pasif olarak ikiye ayrılmakta. Aktif bağışıklık hastalığın hafifte olsa geçirilerek sağlanırken pasif bağışıklık ise kuvveti azaltılan virüsün vücuda aşı edilmesiyle sağlanır. İşte bağışıklık sistemini kuvvetlendiren besinler…

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN YİYECEKLER NELERDİR?

BALIK

Güçlü bir Omega 3 kaynağı olan balık, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede önemli bir besin. Özellikle balık mevsiminde haftada en az üç kez balık tüketimi büyük önem taşımakta. Güçlü bir protein yapısına sahip olan balık, E vitaminiyle çalışarak sinerjiye girmektedir. Bu sebepten dolayı balıkla beraber sebze tüketimi oldukça faydalıdır.

SARIMSAK

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak’ın soğuk algınlığı ve gribi önleme de önemli bir yere sahip olduğu biliniyor. sarımsak’ın içerisinde yer alan allicin adlı antioksidan enfeksiyona karşı savaşmaktadır.

KIRMIZI BİBER

C vitamini açısından oldukça zengin olan kırmızı biber, zengin bir beta karoten kaynağıdır. Kırmızı biber, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve virüslere karşı savaşta önemli bir besindir.

BROKOLİ

Folatın açısından oldukça zengin bir besin olan brokoli, yeni vücut hücrelerinin yapımında ve zararlı mikropları yok eden lenfositlerin oluşmasında önemli bir göreve sahiptir. Aynı kaynağı içeren diğer besinler ise ıspanak, brüksel lahanası ve fasulye.

PROBİYOTİK BESİNLER

Probiyotik besinler, bağışıklık sisteminin en önemli destekçilerinden biri. Peki neler var bu besinler arasında süt, peynir, yoğurt, kefir vb. besinler bu besinler arasında.

Bağışıklık sistemini güçlendiren diğer besinler ise şöyle:

Zencefil, Kekik, Bal, Maydanoz, Turunçgiller, Yeşil Biber, Kiraz, Kavun…

BAĞIŞIKLIK NASIL GÜÇLENDİRİLİR?

Güçlü bir bağışıklık sisteminin inşası, vitamin ve minerallerden yüksek besinleri dengeli şekilde tüketmekten geçiyor. Dengeli besin için en önemli şey ise protein, yağ ve karbonhidrat dengesini iyi sağlamak ve her bir makro besindeki vitamin ve minerallerden yararlanmaya dikkat etmek.

Günlük besin tüketiminize dikkat ederek bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirebilirsiniz. Günün en önemli besini olan kahvaltıyı atlamamak bu süreçte oldukça önemli. Günlük kahvaltınızda süt, yumurta, peynir vb. besinleri tüketmeniz durumunda güne iyi bir başlangıç yapmış olacaksınız.

Gün içindeki öğünlerinizde ise tam tahıllı yiyecekleri tüketmek önemliyken balık, tavuk, kırmızı et gibi protein kaynakları ile makarna, bulgur gibi karbonhidrat kaynaklarını dengeli bir şekilde tüketmek önemli.

Bunun dışında yağ kaynağı olarak ise badem, yer fıstığı, fındık vb. sağlıklı yağ kaynaklarının kullanımı önemli.

Bununla beraber sebze ve meyve tüketimine de dikkat edilmesi gerekirken su ihtiyacı duymasanız bile ortalama günlük 2-2.5 litre su tüketimi oldukça önem teşkil ediyor.