Koronada eğer bu doğruysa yandık. Nasıl kaçacağız. Her an soluyabiliriz

Koronada eğer bu doğruysa yandık. Nasıl kaçacağız. Her an soluyabiliriz
Sigara dumanı, toplumun her alanında önümüze çıkabiliyor. Her an yanlışlıkla soluyabileceğimiz sigara dumanının korona virüs taşıdığı belirtildi.

NTV’nin özel haberine göre sigara içenlerin, içmeyenlere göre korona virüse yakalanma riski 14 kat daha fazla. Ancak çok sayıda vatandaş, sigara kullanmamasına rağmen dumandan, korona virüs kapıp kapmayacağını merak ediyor.

Özellikle kaldırımda yürürken öndeki kişinin sigara dumanına maruz kalabilen insanlar, bu yolla virüs kapmaktan korkuyor.

bulent-tutluoglu.jpg

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, “Dumanı dışarıya verdiğimiz zaman, bu dumanla birlikte bir bulaşma ihtimali söz konusu olabilir. Dışarıya ne kadar fazla duman verilirse, bulaşma ihtimali de bir o kadar artıyor" diye konuştu. 

AÇIK HAVA DA DAHİL

Sigara içenlerin maskelerini çıkardıkları için risk saçtığını belirten Tutluoğlu, “Birbirleri ile sohbet ederek sigara içtikleri için herkes yakın arkadaşında bir problem olmayacağını düşünüyor. Herhangi bir hastalık yok diye düşünüyor ancak en yakın iş ve aile arasında bulaşma oluyor. Kapalı ortamda 2 veya 3 saat yakın bir şekilde oturuyorsanız bulaşma ihtimali yüksek” dedi.

“SADECE DUMANLA BULAŞMA YOK”

Tutluoğlu, sigara kaynaklı başka bulaşma şekillerine de dikkat çekerek, “Korona sadece sigara dumanı ile değil, sigaranın paketten çıkarılması sonucu meydana gelen temas ile de bulaşıyor. Bu önlemleri unuttuğumuz kör noktalardan yayılma çok fazla oluyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: NTV