Koronada toplu ulaşım sevinci. Uzmanlar resmen açıkladı

Koronada toplu ulaşım sevinci. Uzmanlar resmen açıkladı
Bilim insanları tarafından korona ile ilgili son yapılan araştırmada, toplu aşıma araçlarında korona bulaşma ihtimalinin bahsedildiği kadar korkutucu olmadığı kaydedildi.

Milyonlarca insan, korona virüs salgınının başından bu yana toplu taşıma araçlarında korona virüs bulaşma ihtimalinin ne kadar yüksek olduğunu merak ediyordu. Bilim insanlarının son gerçekleştirdiği araştırma, toplu taşıma araçlarına binmeyen korkan insanları biraz da olsun rahatlattı.

Sky News'ün haberine göre dünyanın farklı bölgelerinde yapılan bilimsel araştırmalar, korona virüsün toplu taşımada korkulduğu kadar çok bulaşmadığını gösterdi. Leicester Üniversitesi'den Dr. Julian Tang, alınan önlemlerin toplu taşıma araçlarını "dünyanın en güvenli yerleri" yaptığını ifade etti. Solunum konusunda uzman olan Tang, aynı önlemler kalabalık sokaklarda ve mekanlarda alınsa genel vaka sayısında düşme görüleceğini öne sürdü.

“SADECE 1,2'Sİ TOPLU TAŞIMA KAYNAKLI" 

Fransa'da yapılan bir araştırma da mayıs başından eylül sonuna kadar ülkede tespit edilen 2 bin 830 korona virüs kümelenmesinin yalnızca yüzde 1,2'sinin toplu taşımadan kaynaklandığını ortaya koydu. Üçte ikisinin sebebiyse iş yerleri, okul, üniversite, sağlık kuruluşları ve etkinlikler olarak belirtildi. 

Dünyanın en fazla insan yoğunluğuna sahip yerlerinden Hong Kong, toplu taşımaya bağımlılığıyla biliniyor. 100 bin kişi üzerinden hesaplanan korona virüs bulaşma oranı ABD'de 2 bin 198, İspanya'daysa bin 602 olarak bildirilirken bu oranın Hong Kong'da yalnızca 68'de kalması, pek çok uzmana göre maske kullanımının başarısını gösteriyor. 

Dr. Tang'se Uzak Doğu'daki bu olgunun toplu taşıma kısmının altını çizdi: 

Asya'da toplu taşımada çok tedbirli olma kültürü eskiden beri var, o yüzden Singapur ve Hong Kong'dakiler virüsten haberdar olur olmaz maske kullanımına geçti. Japonya'daysa metroda konuşmaya izin verilmiyor. Dünyanın en kalabalıklarından birisi Tokyo Metrosu olmasına rağmen maske taktıkları için güvende kalabildiler.

Kaynak: Sky News- İndependent Türkçe