Koronaya karşı yeni umut ortaya çıktı. 24 saatte etkisini gösteriyor

Koronaya karşı yeni umut ortaya çıktı. 24 saatte etkisini gösteriyor
Korona virüs salgınında kurtulmak için herkes aşının çıkmasını beklerken, daha önce influenza  hastalıklarında kullanılan bir ilacın koronayı 24 saatte öldürdüğü ortaya çıktı. Georgia Üniversitesi’nde hayvanlara yapılan deneylerde ilacı alan dağ gelinciklerinin 24 saat sonra korona virüsü diğer hayvanlara bulaştırmadıkları gözlemlendi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı aşı çalışmaları tek umut olarak görülürken, daha önceden influenza hastalıklarının tedavisinde kullanılan Molnupiravir'in virüse karşı etkili olduğu ortaya çıktı.

Molnupiravir ile ilgili çalışmalar yapan Georgia Üniversitesi'nde görevli bilim insanlarının hayvanlar üzerinde yaptığı testlerin sonuçları oldukça umut verici.

Webtekno'da yer alan habere göre, Molnupiravir verilen dağ gelinciklerinin 24 saat sonra, Kovid-19 virüsünü diğer hayvanlara bulaştırmadığı gözlemlendi. Dağ gelincikleri üzerindeki deneyin "umut verici" olduğunu açıklayan bilim insanları, koronavirüs hastalarının, Molnupiravir aldıkları andan itibaren 24 saat içinde bulaşıcılığı kaybedeceğini düşünüyor. 

Haziran ayında insan denemelerine başlanan ilacın, sonuçlarının aralık ayında dünyayla paylaşılması bekleniyor. 

MOLNUPİRAVİR NEDİR

Molnupiravir, ağızdan aktif olan ve influenza tedavisi için geliştirilmiş deneysel bir antiviral ilaçtır. Sentetik nükleosit türevi N4-hidroksisitidinin bir ön ilacıdır ve viral RNA replikasyonu sırasında kopyalama hatalarının eklenmesi yoluyla antiviral etkisini gösterir.