Koronayı tamamen kontrol altına aldılar, 50 bin kişilik konserle kutladılar

Koronayı tamamen kontrol altına aldılar, 50 bin kişilik konserle kutladılar
Aşılma oranının yüzde 83'e ulaşan Danimarka'da korona virüs önlemlerinin tamamen kaldırıldığı gün Parken Stadyumu'nda 50 bin kişilik konser düzenlendi.

Danimarka''da pandemi tedbirlerinin tamamen kaldırıldığı gün Parken Stadyumu''nda 50 bin kişilik konser düzenlendi. Danimarkalı post-punk grubu The Mindsof 99 konseri Avrupa''da ilk tam kapanmaların ardından yapılan en büyük stadyum konseri olma özelliğini taşıdı.

Bir buçuk yıl önce tüm biletleri satılan konser, korona virüs pandemisi sebebiyle ertelenmişti. Organizatör Live Nation, konserin ülkede yasakların kaldırılmasının bir gün sonrasına denk gelmesinin tamamen şans olduğunu ve bunun bir anlamda kutlamaya dönüştüğünü açıkladı.

Euronews''in haberine göre, grubun solisti Niels Brandt geçen yılki ertelemenin kendileri için ilk başta çok kötü olduğunu ama şimdi bunun telafi edildiğini hatta daha iyi olduğunu belirterek " Danimarka''nın yeniden açıldığı gün buradayız. Yeni bir rekor kırıyoruz" dedi.

KORONA KISITLAMALARI 10 EYLÜL''DE KALKTI

Danimarka Ulusal Sağlık Kurulu, ülkedeki korona virüs pandemisinin tamamen kontrol altına alındığını ve bu sebep tüm önlemlerin kaldırıldığını duyurmuştu.

Kurul''dan yapılan açıklamada, Danimarka''da 11 Mart 2020''de başlayan sert korona virüs önlemlerinin, cuma günü itibarıyla tamamen kaldırıldığı ve salgının tamamen kontrol altına alındığı bildirildi

Rigshospitalet Hastanesi Bulaşıcı Hastalıkları Başhekimi Jens Lundgren, devlet televizyonu DR''ya yaptığı açıklamada, ülkede aşılma oranının yüzde 83''e çıktığını belirtti. Salgına karşı elde edilen zaferin sıkı tedbirler ve yüksek aşılanma oranı sayesinde elde edildiğini vurgulayan Lundgren, sonbahar ve kış aylarında salgının kontrolden çıkması durumunda kısıtlamaların yeniden geri getirilebileceğini söyledi.

Ayrıca ülkede, uluslararası kuralların geçerli olduğu havalimanları ve uçaklarda maske takma zorunluluğu ve PCR testi gibi kuralların sürdürüleceği belirtildi.

İlgili Haberler