Koskoca Ayı neye uğradığını şaşırdı: Arkasına bakmadan kaçtı

Koskoca Ayı neye uğradığını şaşırdı: Arkasına bakmadan kaçtı
Yakutistan'da meydana gelen olayda mantar toplamaya çıkan bir kadının önüne çıkan ayı, kadının tepki vermesinin ardından kaçtı.

SakhaDay sitesinde yer alan habere göre Yakutistan’ın Gornıy bölgesindeki Asima köyünde meydana gelen olayda, 84 yaşındaki Dyaçkovskaya isimli kadın, her zaman yaptığı gibi ormana mantar toplamaya gitti.

Ancak yaşlı kadın, bu sefer daha önceliklerden farklı bir durum ile karşılaştı. Dyaçkovskaya  bir anne ayıyla burun buruna geldi. Ancak Dyaçkovskaya, herkesin yapacağı gibi koşup çığlık atmak yerine başka bir yöntem denedi.

Geçmişte kuş ve başka hayvanları avlamak için ormanın yolunu tutan Dyaçkovskaya, kaçmanın anlamsız olduğunu bildiğinden ayının kükremesine karşılık verdi.

kadin-014.jpg

KÜKREDİ 

​Ayıyla karşılıklı kükreşen kadın, daha sonra cebindeki gazete parçasını dikkatlice çıkarıp yaktı ve salladı. Ayı, ateşi görünce boğazından bir ses çıkardı, yaşlı kadın da onu taklit etti. Anne ayı bunun üzerine kafasını çevirip uzaklaştı.

Asima köyü yönetimi olayın gerçek olduğunu doğruladı. Dyaçkovskaya ve yakınları ise yaşadıklarının stresi nedeniyle gazetecilerle konuşmayı reddetti.