Kosta Rika'lı bisikletçi Kevin Rivera: Çok iyi bir organizasyon

Kosta Rika'lı bisikletçi Kevin Rivera: Çok iyi bir organizasyon
56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu olanca hızıyla sürüyor. Sporcular Göğübeli tırmanış etabı öncesi ve sonrasını değerlendirdi. Bardiani takımının Kosta Rika'lı bisikletçisi Kevin Rivera, "Bu yarışa ilk kez katılıyorum ve şimdiden çok sevdim" ifadelerini kullandı.

56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu devam ediyor. TUR-2021''in Genel Klasman favorilerinden Kosta Rika''lı bisikletçisi Kevin Rivera tırmanış etabı öncesi ve sonrasını değerlendirdi.

KEVIN RIVERA: ÇOK SEVDİM ÇOK

Bardiani takımının Kosta Rika''lı bisikletçisi Kevin Rivera, kağıt üzerinde TUR-2021''in Genel Klasman favorilerinden biriydi. "Bu yarışa ilk kez katılıyorum ve şimdiden çok sevdim" diyen sporcu, organizasyonun mükemmelliğinden bahsetti ve şöyle konuştu:

“Çok iyi yapılmış. Turu daha önce kazanmış takım ve yol kaptanımız Giovanni Visconti sayesinde pelotonla aramızın açıldığı bir bölümde Genel Klasmanda zaman kaybına uğramamak için farkı kapatmayı başardık. Şimdi az kaldı. Hedefimiz belli. Her ne kadar bu yıl çok yarışmamış olsam da, kendimi gayet iyi hissediyorum ancak bu arada da birçok bilinmeyenler var. Ben yine geçen yıl Langkawi Turu’nda olduğu gibi Sapura takımından Danilo Celano''nun zirveyi zorlayan isimlerden biri olacağını düşünüyorum."

IVAR SLIK, "PLANIM TUTTU"

“Türkiye Güzellikleri mayosunun sahibi Abloc takımından Ivan Slik ise bu mayoya sahip olmayı çok istediğini söylerken, “İlk etap sonrasında 3 puanım vardı. Dolayısıyla bu sprint kapısından en önde geçersem mayoyu kazanacağımı biliyordum. Planım tuttu. Çok da güzel oldu. Sprinti geçtikten sonra kaçış grubunu bırakıp ana grubu bekleyeceğime daha önceden karar vermiştim. Bu etap, geniş yollarıyla, kolay bir parkurda sprinterler için yine uzunca bir etap oldu. Tüm gün boyunca 3 dakikalık bir zaman farkıyla ve yanımda 3 bisikletçiyle gidip en sonunda da pelotona yakalanmak istemiyordum, o yüzden amacıma ulaşınca kaçıştan çıktım. Sırasıyla her etapta aynı senaryoyu yaşıyoruz ancak bugünden itibaren farklı türde bir yarışla karşı karşıya geleceğiz” ifadelerine yer verdi.

VITALIY BUTS," PANİK YOK"

Dağların Kralı mayosunu taşıyan Salcano sporcusu Vitaliy Buts da iddiasını sürdüreceğini ifade ederken, “Biraz daha dinlendim. Şimdi, Kırmızı mayoyu korumak için atak yapmak zorundayız. 2 adet 1. kategori tırmanışla zorlu bir gün oldu bizim için. İnşallah iyi bir performans sergileyeceğiz Kaçış yaparak KOM puanı toplamaya çalışacağım” dedi.

ANİOLOWSKİ, "ÇILGIN BİR YARIŞ OLUYOR"

“Büyük ihtimalle biz grubun en hızlılarıyız” diyen Bingoal takımının Polonyalı sporcusu Stanislaw Aniolkowski ise “Her birimiz aynı sıralamaya girdik. Aldığımız sonuçlar bir şans değil. Yer tutabilmek için büyük bir mücadele veriyoruz., ancak bugün çok çılgıncaydı, birçok sporcu Cavendish''in arkasında olmaya devam edeceğiz. Kovalamacayı bırakmak yok” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler