Kötü başlayıp iyi bitirmek mümkün

Sekiz yıl önce futbol sahalarındaki en güzel çarşambalarından birini Konya'da yaşamıştık. Kaptan Selçuk İnan'ın İzlanda maçının son saniyelerinde attığı gol önce bu şehrimizi daha sonra nerede Türk varsa orayı sevinç gösterilerine boğmuştu.

Tesadüfe bakın ki o zamanlar Necil Ülgen yönetiminde hazırlanan kitapçığı hâlâ masamda tutuyorum.

TFF'deki karışıklıklara dikkat çekilen bir yazılımdı. Tam bir ileri görüşlülüktü.

Kâbus günler

Şimdi ortalığa baktığımız zaman Aydın Doğan Grubu'nun yayınladığı bu belgeselin kapağı Arda Turan'dı. Daha sonra Arda'nın öne çıkma gayretine bir de prim isteme çabası katılınca kazan kaldıran yeniçeriler durumuna düşmüş ve ortalık birbirine girmişti.

Şimdi ümidimiz matematik olarak daha az gibi gözüküyor. Ben bunları yazarken Sırbistan maçı henüz başlamamıştı.

Yine de Ali Sami Yen'deki (Türk Telekom Arena) maçı rahat alacağımızı umuyorum. Dilerim bu maç kötü başlayıp iyi tamamlayacağımız bir sürece başlangıçlık eder.

Skandala bak!

Bu arada Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un ağzından bir gerçeği öğrendik. Meğer 'Ümit Milli Takımı' hazırlık maçı için Fenerbahçe'ye teklifte bulunmuş. Bulut da "Bize hazırlık maçı teklif edildi. Ama doğru bulmadığımız için kabul etmedik." dedi. Fenerbahçe kabul etmeyince Galatasaray'la oynan maç da malum "tokat" olayı dolayısı ile gündeme gelince asıl skandalın üzeri örtülmüş oldu.

KISA KISA SPOR

**Rafael Nadal toprak kortta 13. Grand Slam kazanarak müthiş bir rekora imza attı. Nadal, finalde Novak Djokovic'i 3-0 yenerek 13. kez Fransa Açık'ta şampiyon oldu. İspanyol raket, bu şampiyonluğuyla en çok Grand Slam kazananlar listesinde zirvede bulunan Roger Federer'i (20) yakaladı. Djokovic ise 17 zaferde kaldı. İspanyol hükümeti Nadal'a "Üstün Liyakat Nişanı" verilmesini kararlaştırdı.

** Bir başka zafer de Vettel'den. Formula 1 pilotu, 53 galibiyetle tüm zamanların en çok yarış kazanan pilotlar listesinde üçüncü sırada yer alıyor. Vettel'in rekor egale ettiğini unutmayalım.

** Spor basınımızın usta kalemi Ali Ece'nin 'Ayak Oyunlarından Akıl Oyunlarına' isimli kitabı yayımlandı. Bu da Ali'nin üçüncü kitabı oldu. Başarılar diliyorum.

* *Bu arada sakatlığı geçen Emre Akbaba'nın haftaya Antalya maçında sahaya çıkabileceğini bütün Galatasaraylılara müjdeleyelim. Anlaşılan Galatasaray yaralarını birer birer saracak.

İngiliz Nevzat'a veda

Göztepe kulübünün efsane isimlerinden İngiliz Nevzat lakaplı Nevzat Güzelırmak da arkasında güzel anılacağı hatıralar bırakarak aramızdan ayrıldı. 78 yaşında vefat eden Güzelırmak Işıkkent Mezarlığı'nda toprağa verildi. Camiasına ve ailesine başsağlığı diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Denemeyi bilene imkânsız yoktur. Büyük İskender

 

Yazarın Diğer Yazıları