KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanır

KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanır
KPSS DHBT sınavı on binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Sınavın hemen ardından vatandaşlar ise KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanır? şeklinde soruları sormaya devam ediyor. ÖSYM konuyla ilgili sayfasında açıklama yaptı.

KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanır? 9 Aralık'ta gerçekleşen KPSS DHBT sınavı yine binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Sınavın ardından ise, sosyal medya hesaplarından kolay mıydı, zor muydu şeklinde yorumlarını da paylaştı. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi kısaca DHBT diye adlandırılan sınav daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an kursu öğreticisi, İmam Hatip ve müezzin-kayyım alımlarında yapmış olduğu yeterlilik sınavı yerine yapılan bir sınavdır. Aynı zamanda yeterlilik sınavı her zaman yapılmakla birlikte DHBT sınavı ise iki yıldır bir defa gerçekleşmektedir.

KPSS DHBT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

2018 KPSS DHBT sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sayfasında 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanacağı biliniyor. 

KPSS DHBT SINAV SONUÇLARI HAKKINDA

2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı. 09 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 30 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.