Kralların Sporu olarak bilinen oyunun adı nedir? Hadi İpucu Cevabı

Kralların Sporu olarak bilinen oyunun adı nedir? Hadi İpucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi, Kralların Sporu olarak bilinen, İki takımdaki dörder oyuncunun, ellerindeki sopalarla topu kaleye göndermeye çalıştığı, at üzerinde oynanan oyun hangisidir?" diye sordu.

Kısa sürede bir milyon takipçi sayısıa ulaşan Hadi ipucu sorusu cevabı açıklandı. Hadi bu akşamki ipucu sorusu olarak, "Kralların Sporu" olarak anılan dünyanın en eski sporlarının birinden bir ipucu getirdik. İki takımdaki dörder oyuncunun, ellerindeki sopalarla topu kaleye göndermeye çalıştığı, at üzerinde oynanan oyun hangisidir? diye sordu. Hadi bu akşam saat 20.30'da olacak olan yarışmasında 20.000 TL değerindeki para ödülünü kazanan takipçileri arasında eşit bir şekilde bölüştürecek. Hadi Instagram hesabının kapatılması nedeniyle ipucu sorularını bir süre Twitter ve Facebook'ta yayınlayacak.

HADİ İPUCU CEVABI

27 Aralık Hadi ipucu sorusu cevabı: "Kralların Sporu" olarak anılan sporun adı: Polo'dur.

krallarin-sporu-oyunun-adi-nedir.png

HADİ İPUCU SORUSU POLO OYUNU HAKKINDA

Dünyada 'Kralların Sporu' diye bilinen polo, safkan at üzerinde 4'erli iki takım oyuncularının, ellerindeki özel oyun sopalarıyla 10 santimetre çapındaki bir topa vurmalarıyla oynanıyor.

Biniciler atı sürerek bir küçük beyaz plastik veya ağaç topu, uzun tutamaklı sopa yardımıyla rakip takımın kalesinden içeri atmaya çalışırlar. Geleneksel polo sporu 274 metre uzunluğunda ve 146 metre genişliğindeki çim saha üzerinde oynanıyor.

Polonun, bir modern çeşidi ise arena polo olarak adlandırılıyor ve kapalı sahada veya açık havada oynanıyor. Oyun alanı daha küçük olan arena polo, her bir takımda yer alan üç oyuncu ile oynanıyor ve şişirilebilen deri top kullanılıyor. Arena polo maçı genellikle altışar dakikalık dört devreden oluşuyor.

27 Aralık Hadi joker kodu tükenmiştir.