Kripto para piyasasında Tesla depremi. Ters köşe olan yatırımcılar saç baş yoluyor

Kripto para piyasasında Tesla depremi. Ters köşe olan yatırımcılar saç baş yoluyor
Kripto para piyasası tam toparlanmaya çalışırken Tesla'nın açıklaması yatırımcıları ters köşe yaptı. ABD'nin elektrikli otomobil devi Tesla, elinde bulundurduğu Bitcoin'lerin yüzde 75'ini sattığını açıkladı. Birkaç gündür yükselişte olan Bitcoin ise düşüşe geçti.

Kripto para piyasası tam toparlanmaya çalışırken Tesla''nın açıklaması yatırımcıları şoka soktu. ABD''nin elektrikli otomobil devi Tesla, bünyesinde bulundurduğu Bitcoin''lerin yüzde 75''ini sattığını açıkladı. Birkaç gündür yükselişte olan Bitcoin düşüşe geçti.

ELON MUSK DESTEKLİYORUM DEMİŞTİ

Şirketin sahibi Elon Musk daha önce Bitcoin için “Bir Bitcoin destekçisiyim. Sanırım Bitcoin, geleneksel finans uzmanları tarafından kabul görmenin eşiğinde” demişti. Şirketin 2022’nin ikinci çeyreğine ait bilanço açıklamasında Bitcoin varlığının yüzde 75’inin satıldığı açıklandı. Buna göre, şirketin geliri bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 artarak 16,9 milyar dolara çıktı.

Tesla, geçen yılın ikinci çeyreğinde 11,9 milyar dolarlık gelir elde etmişti. Şirketin gelirinin ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 10 azaldığı dikkati çekti. Tesla, ilk çeyrekte 18,8 milyar dolarlık gelir açıklamıştı.

Tesla''nın Şubat 2021''deki bir SEC dosyasında açıklanan 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı, piyasanın kripto para birimi için coşkusuna katkıda bulundu ve bu da Bitcoin fiyatının Aralık 2020''de yaklaşık 20.000 $''dan Mart 2021''de 60.000 $''a çıkmasına neden oldu. Tesla''nın Bitcoin rezervleri bir noktada bir düşüş yaşadı. Değeri 2 milyar doları buluyor. Şirket, 2021 SEC dosyalamasında, Tesla''nın başlangıçta "nakit kazancımızı daha da çeşitlendirmek ve en üst düzeye çıkarmak için bize daha fazla esneklik sağlıyor" sözleri ile Bitcoin satın aldığına dair ifadeler yer alıyor.

İlgili Haberler