Engin Altay, Erdoğan’ın hakaretlerini peş peşe sıraladı

Engin Altay, Erdoğan’ın hakaretlerini peş peşe sıraladı
İYİ Parti Grup Başkanvekilliği’nden ayrılan Lütfü Türkkan Meclis’te de gündeme geldi. CHP'li Engin Altay ise öfke diline örnek vermek için Genel Kurul’da bir dizi hakaretler sıraladı ve bu ifadeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuya açık alanlarda kullandığını belirtti.

İYİ Parti Grup Başkanvekilliği’nden ayrılan Lütfü Türkkan Meclis’te de gündeme geldi.

Genel Kurul’a hitap eden AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Özellikle son dönemlerde muhalefetin giderek hırçınlaştığını görmekteyiz, öfke dilinden bir milim ileri gidemeyen muhalefet partileriyle karşı karşıyayız. Muhalefet, bu öfke diliyle ve kutuplaştırma siyasetiyle âdeta hamaset yapmaktadır... Son derece hırçınlaşan ve öfke diliyle hakaret eden muhalefete bir kez daha sesleniyorum: Üslubunuz kimliğinizdir” dedi.

ALTAY: SAYIN ERDOĞAN’IN ÜSLUP SORUNU VARDIR

Etyemez’in ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişteki konuşmalarından örnekler verdi.

Altay, “Yapmayacaktım ama bir iki örnek vereyim öfke dilinin nasıl olduğuyla ilgili: ‘İsrail dölü’, size demiyorum, ‘ulan ahlaksızlar’, ‘adiler’, ‘cibilliyetsiz’, ‘zürriyetsiz’, ‘tezek’, ‘çamur’, ‘mankafa’, ‘alçak’, ‘affedersin Ermeni’, ‘şerefsiz’, ‘edepsiz’, ‘yalaka’, ‘geri zekâlı’, ‘vampir’, ‘dönek, ‘virüs, ‘soysuz’, ‘rezil’, ‘çakal’, ‘ölü sevici’, ‘terbiyesiz herif.’ Bir üslup sorunu varsa bu kelimeleri, bu sözleri kamuya açık alanlarda söyleyen Sayın Erdoğan''ın bir üslup sorunu vardır” dedi.

Altay, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun, “Bu üslup sorunu sizin üslup sorununuzdur ve sizden kaynaklanmaktadır. Bu üslubunuza öncelikli olarak sizin de dikkat etmenizi istirham ediyorum” sözlerine ise “Ben Erdoğan''ın söylediklerini tekrar ettim” yanıtını verdi.

İlgili Haberler