Kulüpler Birliği'ne Büyükekşi geldi. Koç ve 2 başkan terk etti. Büyükekşi: Onu Ali Koç'a sorun

Kulüpler Birliği'ne Büyükekşi geldi. Koç ve 2 başkan terk etti. Büyükekşi: Onu Ali Koç'a sorun
Kulüpler Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıya TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi de katılırken, Ali Koç'la birlikte Mecnun Otyakmaz ve Berna Gözbaşı ayrıldı. Ağaoğlu ile Büyükekşi açıklama yaptı

Kulüpler Birliği toplantısı Maslak''ta yapılırken, ilginç anlar yaşandı. Toplantıya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de katıldı. Ancak Büyükekşi''nin katılmasından önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ayrıldı.

Toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, şunları söyledi:

- İçeriden herhangi bir sonuç çıkmadı, sonuca bağlı bir toplantı değildi bu. Ali Koç ve Berna Gözbaşı, toplantıları olduğu için erken ayrıldı. Toplantıya katılan bazı başkanlarımız (Ali Koç ve Mecnun Otyakmaz) bir başka toplantıya katılacakları için aramızdan erken ayrıldı. Spekülasyon yapılmazsa sevinirim. 

- Mehmet Büyükekşi, futbol alemine uzak bir insan değil. Kendisi, Gaziantep FK döneminde sorunları bizimle birlikte görmüş bir insan. Hemen hemen her konuda bir fikir birliğine vardık.

- Çok önemli iki gündem var önümüzde. Yayın ihalesi ve Yabancı limiti. Bu iki konunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu konuları istişare ettik. Verimli bir toplantı oldu. 8+3 kuralı en az bir sene daha devam etmeli. Sadece bu da yeterli değil. 14 yabancı mı olacak? 12 yabancı mı olacak?

Mehmet Büyükekşi ise şu ifadeleri kullandı:

- Biz birlikte başaracağız. Bir kuş tek kanatlı uçamaz. Bir kanadı TFF, bir kanadı Kulüpler Birliği olacak. 

- Tüm kulüplerimiz son derece önemli, hepsinin kendine has sorunları var. Problemlerin bir kısmı ekonomik problemler. Yeteri kadar doğru bir sistem uygulamadığımız için bazı kulüplerimiz aşağıdan oyuncu getiremiyor. Bu konuda da adımlar atılıyor. Özellikle yayın ihalesi, harcama limitleri ve yabancı kuralı konusunda birlikte hareket edeceğiz. Masada karşı karşıya gelirsek yol alamayız. 

- Biz yan yana duracağız. Şeffaf, adil ve güvenilir bir yönetim göstereceğiz. Yol boyunca hep beraber göreceğiz. Başkanlarım da bana destek olacaklar. Hiçbir şeyi ben tek başıma yapamam. En önemli felsefem biz olmak. Biz olursak başaramayacağımız bir şey yok. Niyetimiz halis. İyi işler yapmak istiyoruz. İyi işler yapmak için de içeride tüm kulüplerimiz bana destek olacaklarını söylediler. 

- Ben tüm kulüplerimizin başkanı olacağım. Seçim bitince her şey biter. Biz inşallah yönetime geldiğimiz andan itibaren bu konuda duruşumuzu herkese göstereceğiz. Bizim en önemli destekçilerimiz kulüplerimiz olacak. Ne sorun varsa. Bu sorunların bazıları kamudan kaynaklanan sorunları, bazıları federasyondan kaynaklanan sorunlar. Biz özellikle federasyonu iç ve dış denetime açmak, şeffaflık getirmek istiyoruz. Bunun için biraz zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı geçirirsek, güzel işlere imza atacağız.

- Yönetim listemiz belli değil. Bakanlar Kurulu açıklanmadan önce bakanların ismi açıklanıyor. Transfer dedikodusu gibi. Bunlar da aynı. İnşallah çarşamba akşamı listemiz belli olur. Güzel işler yapacak, güzel özellikleri olan arkadaşlarımızı aramıza katmak için çalışacağız. İzmir’de Mehmet Sepil başkanıma görev teklif etmiştim. Görevi kabul edemedi. Biraz zamana ihtiyacımız var. En iyisini yapmak için çaba göstereceğiz.

- (Ali Koç’un düşüncesi değişti mi, size destek olacak mı) Bilmiyorum, bu soruyu Ali Bey’e sorarsanız daha iyi olur. Prensip olarak baktığımızda biz şu anda çok büyük bir destekle inşallah divana imzalarımızı vereceğiz, orada da ne kadar büyük bir destek aldığımızı göreceksiniz.

İlgili Haberler