Kumpas mağdurlarından YAŞ tepkisi

Kumpas mağdurlarından YAŞ tepkisi
FETÖ'nün Balyoz ve Ergenekon kumpasları ile TSK'dan uzaklaştırılan emekli askerlerden YAŞ kararlarına tepki geldi. Emekli SAT Komandosu Ali Türkşen, " Bu ne telaş, yangından mal mı kaçırıyorsunuz?" diye sordu.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen YAŞ toplantısından çıkan kararlara FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla TSK'dan uzaklaştırılan emekli askerlerden tepki geldi.

Yüksek Askeri Şura'da alınan emeklilik kararlarını eleştiren emekli SAT Komandosu Ali Türkşen, "YAŞ’lar öyle eskisi gibi 4 gün sürmüyor artık. Cevaplanacak üç soru olunca uzatmanın alemi yok tabii. 1. Bu adamın bize yakın eşi, dostu var mı? Yani bizden mi? 2. Bu adam bize mi sadakat gösterir, devlete mi? 3. 1. ve 2. soruların yanıtı olumsuzsa bile şimdilik işimize yarar mı?" ifadelerini kullandı.

Tepkisini Twitter hesabı üzerinden dile getiren Türkşen, sözlerine şöyle devam etti:

"Yazmayayım diyorum duramıyorum. Bekleme süresi dolmadığı halde kadrosuzluktan emekli edecek ne gördünüz acaba? Bu ne telaş, yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Yıllarca hapis yatıp, çıkınca gıkını çıkarmadan canla başla göreve devam eden komutanlar ne kabahat işlediler acaba?"

YAŞ'ta alınan kararlara tepki veren bir diğer isim de Jandarma Genel Komutanlığı Teknik İstihbarat Daire eski Başkanı Mustafa Önsel'den geldi. Önsel, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Şüra için fikrimi soranlara; FETÖ ile mücadele edenler ve hedefinde olanların büyük kısmı emekli edildi. Az bir kısım kaldı. Çok tepki çekmesin diye onlar da seneye artık! Arındırın TSK'dan, devletiden başka hiyerarşi tanımayanları. Ha gayret!" dedi.

YAŞ'tan çıkan kararlara bir tepki de emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'dan geldi. Yavuz, "15 Temmuz’da canları pahasına mücadele eden, Zeytin Dalı Harekatında başarıyla görev yapan bazı subayların görev süresi dolmamasına rağmen son YAŞ kararıyla emekli edilmelerini makul bulmak da mümkün değildir. Terfi ettirilmeyenlere hiç değinmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler