Kurban Bayramı ile ilgili merak edilen sorunun cevabı geldi

Kurban Bayramı ile ilgili merak edilen sorunun cevabı geldi
İslami İlimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Recep Cici, kredi kartı veya taksit ile kurban kesiminin, caiz olup olmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte, nakit sorunu yaşayan vatandaşlar da taksit veya kredi kartı ile kurban kesip kesemeyeceklerini merak etmeye başladı.

 İslami İlimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Recep Cici, İslam’a göre kurban alırken, keserken ve dağıtırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

“KESİLECEK HAYVAN HASTA OLMAMALI”

Kurban kesmenin, insan ve Allah arasındaki bağı güçlendirdiğini belirten Cici, “Kurban yakınlaşmak anlamına gelir. Bir hayvanı keserek insanın Allah’a yakınlaşmasını ifade eder. Kesilecek hayvanın çok zayıf, hasta ve topal olmaması, insanların yadırgayacağı eksikliklerin bulunmaması gerekir. Allah için kesilen hayvanda bu hassasiyetlerin gözetilmesi lazım” dedi.

“FAİZ İŞLERSE GÜNAH”

Kredi kartı veya taksit ile kurban alınıp alınmayacağı şeklindeki soruyu da yanıtlayan Cici, şöyle konuştu:

“Satıcıyla anlaşırsınız kurbandan 1 ay sonra ödemeyi yaparsınız. Günümüzde alıcı ile satıcı çoğu zaman birbirini tanımıyor. Kredi kartı burada devreye giriyor. Kredi kartıyla nakit olarak alınmasında ya da vadeli alınmasında bir sakınca yoktur. Hatta taksit de yapılabilir.

Ancak burada önemli olan vadeli ya da taksitlerin zamanında tam olarak ödenmesidir. Zamanında ödenmemesi halinde gecikmeye bağlı olarak oluşacak fark caiz değildir, işte ona biz faiz diyoruz. Ya da siz kredi kartıyla alıyorsunuz sonra, banka sizin onayınızı alarak taksitlendiriyor orada da bir fark ilave ediliyor. Bu iki durumdan kesinlikle kaçınmak gerekiyor.”