Kurtulmuş: "Mezarlıklar dışında yeşil alan kalmadı!"

Kurtulmuş: "Mezarlıklar dışında yeşil alan kalmadı!"
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Haftasonu programına katıldı. Kurtulmuş, Maçka Parkı tartışmasına ilişkin, "mezarlıklarımız dışında maalesef yeşil alan kalmadı" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te Hakan Çelik'in programına katıldı. Çelik'in gündeme dair sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Maçka Parkı tartışmasına da değindi. Kurtulmuş, "Belediyeden ağaçlar kesilmeyecek diye bir açıklama var. İnşallah öyle olur. Parklarımız mezarlıklarımız dışında maalesef yeşil alan kalmadı" dedi. 

numan.jpg

CUMHURBAŞKANI MEYDANLARDA OLACAK MI?

Yeni anayasa değişikliği referandumu öncesi Cumhurbaşkanı'nın meydanlarda olup olmayacağı sorusuna Kurtulmuş şöyle cevap verdi: "Şartlara göre kendi vereceği bir karardır. Herhalde 6 aylık programı bellidir. Rutin olarak devam eden programlar var. Zaten her gün sahada olan birisi. Bu sorunun geçerli bir soru olmadığını düşünüyorum. Referandumla ilgili kanaatlerini halkla paylaşabilir. Halkın içinde zaten olacak."

EVRİM TEORİSİ TARTIŞMASI

Kurtulmuş, okullardaki ders kitaplarından 'evrim teorisinin' kaldırılmasını ise şöyle yorumladı: "Türkiye'nin en temel meselelerinden birisi eğitim ve kültür alanında istenilen seviyeye çıkamamasıdır. Süratle eğitim kalitemizi artırmamız lazım. Sorgulayan gerçekten öğreten bir eğitime ihtiyaç var. Evrim teorisi zaten bilimsel olarak da eskimiş ve çürümüş bir teoridir. Yani illa bu teori mutlaka okutulacak diye bir kural yok. Ama müfredatın içinde bu çalışma yapılır. Yani tezlerden bir tez olarak belki gündeme gelebilir. Evrime inananlar çağdaş karşı çıkanlar gerici çağdışı insanlardır görüşü esas çağ dışı görüştür."