Kuryeyi zorla alıkoymuşlardı. İpek Hattat ne kadar ceza aldı

Kuryeyi zorla alıkoymuşlardı. İpek Hattat ne kadar ceza aldı
Evinde moto kurye Renas Demirbaş’ı alıkoyduğu iddiasıyla 5 ayrı suçtan 32 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan iş insanı İpek Hattat'ın davasında karar açıklandı. Mahkeme, Hattat'a, ‘Hürriyeti tahdit', 'Mala zarar verme' ve 'Hakaret' suçlarından toplam 1 yıl 9 ay 20 gün hapis ve 1500 TL adli para cezası vererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Hattat'ın sevgilisi Hüseyin Sami Yüzer ise beraat etti.

İstanbul Sarıyer’de iddiaya göre 25 Şubat 2021 tarihinde Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Hattat, bozulan tabletini servise götürmek için gönderilen moto kurye Renas Demirbaş’ı evinde alıkoydu. Demirbaş''ın patronunun polise haber vermesi üzerine Demirbaş, polis ekiplerince kurtarılmıştı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada kurye Renas Demirbaş ile avukatı hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan İpek Hattat, sevgilisi ve şoförünü ise avukatları temsil etti.

BERAAT TALEP ETTİLER

Mahkemede hazır bulunmayan tutuksuz sanıklar İpek Hattat, Hüseyin Sami Yüzer ile Veysel Güven''in avukatlarından, müvekkilleri adına son savunmaları ve son sözleri alındı. Avukatlar, müvekkillerinin üzerlerine atılı suçları işlemediklerini ifade ederek beraatlarını, aksi hüküm kurulduğu takdirde ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep ettiler.

HATTAT’A 1 YIL 9 AY HAPİS

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, İpek Hattat’a, ‘Hürriyeti tahdit’, ‘Mala zarar verme’ ve ‘Hakaret’ suçlarından toplam 1 yıl 9 ay 20 gün hapis ve 1500 TL adli para cezası verdi. Mahkeme, Hattat’ın sabıkasız olması ve maddi zararın giderilmiş olması sebebiyle, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme, Hüseyin Sami Yüzer ile Veysel Güven’in üzerlerine atılı suçları işlediklerinin sabit olmaması sebebiyle tüm suçlardan beraatlarına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede İpek Hattat’ın 22 Şubat''ta tabletini tamir ettirmek için şoförüyle söz konusu işyerinin sahibine yolladığı, Hattat’ın tamiratın tam yapılmadığını söylemesi üzerine iş yeri sahibinin kurye Renas Demirbaş’ı 25 Şubat’ta sanığın ikametine gönderdiği anlatıldı. Kuryenin içeri davet edildiği, içeri girer girmez de kapının kapatılıp kilitlendiği kaydedildi. İddianamede sanık İpek Hattat’ın, ‘Konutta birden fazla kişi ile yağma’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Mala zarar verme’, ‘Hakaret’ ve ‘Tehdit’ suçlarından 12 yıldan 32 yıla kadar, Hattat''ın erkek arkadaşı Hüseyin Sami Yüzer ve Hattat''ın şoförü Veysel Güven''in ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Konutta birden fazla kişi ile yağma’ suçlarından 11 yıldan 25’şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.