KYK burs sonuçları sorgula! Önemli uyarı

KYK burs sonuçları sorgula! Önemli uyarı
Merakla beklenen KYK burs sonuçları açıklandı. Burs ve kredi çıkan öğrenciler neler yapmalı? 2018 KYK burs sonuçlarıyla ilgili ayrıntılar...

KYK burs sonuçları sorgulama ekranı haberimizde. Milyonlarca öğrenicinin başvurduğu KYK burs sonuçları bugün nihayet açıklandı. Yurtkur sonuçlarına ulaşan öğrenciler ilk burslarını ne zaman alacağını da araştırıyor. Eğitim ve öğretim yılına başlayan öğrenciler her ay 500 TL burs alacak. Başbakanlık bursu alan öğrenciler geri ödeme yapmayacak fakat kredili burs çıkan öğrenciler ise okul bitiminden 2 yıl sonra taksitlendirme yapılarak ilgili bankaya her ay taksitlerini yatıracak.

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA 

KYK Burs sonuçları sorgulamak için https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresine girip burs mu kredili burs mu çıkıp çıkmadığını öğrenebilecek.

Önemli uyarı: Şu an site fazla yoğunluktan dolayı açıklamamaktadır.

sonuc.png
BURS ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular KYK bursundan öncelikli olarak faydalandı.