'Las Tesis' eyleminde gözaltına alınan kadınlarda yeni gelişme

'Las Tesis' eyleminde gözaltına alınan kadınlarda yeni gelişme
Kadıköy'de Şilili kadınların dünyaya yayılan danslı protestosu 'Las Tesis" eylemin gözaltına alınan kadınlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Kadıköy'de, Şilili kadınların, kadın cinayetlerini protesto etmek için düzenlediği ve dünyaya yayılan performansı 'Las Tesis'in sergilenmesinin ardından gözaltına alınan 7 kadın, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun, gözaltına alınan kadınların adli kontrol şartıyla serbest kaldığını belirterek, "Arkadaşlarımız adli kontrolle serbest. Yalnız şunu bilmemiz lazım: Aslında yine cezalandırıldık. Haftada bir imza, insan özgürlüğüne konulan ağır bir tedbirdir. Tüm bunlar zaten hiç yaşanmaması gerekirdi. Bunu hiç unutmayalım ve mücadelemize daha güçlü devam edelim" paylaşımında bulundu.

1122.JPG

NE OLMUŞTU?

Şilili kadınlardan dünyaya yayılan danslı protesto için toplanan kadınlara polis müdahale etmişti. Kadıköy'de toplanarak dans gösterisi gerçekleştiren kadınlar, ardından 7 kişi polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Daha sonra, İstanbul Valiliği, tarafından yapılan açıklamada, Şilili kadınların, şiddete karşı danslı gösteride kullandıkları ve slogan gibi seslendirilen sözlerin suç unsuru taşıdığını, Kadıköy'deki eyleme de uyarılardan sonra bu nedenle müdahale edildiğini ve 7 kişinin gözaltına alındığını duyurulmuştu.

'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yapılan  'Las Tesis' dans gösterisi, Şili'den sonra Fransa, İspanya ve Kolombiya'ya yayılmıştı.