AKP'nin Sütlüce'de bulunan binasına ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenlediği öne sürülenŞeref Turunçtutuklandı.

İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde yer alan Turunç, Tekirdağ'da yakalanmıştı.Gri listede bulunan Turunç’un yakalanması için 300 bin TL’ye kadar ödül konulmuştu.

Aynı günde iki saldırı

20 Ocak'talav silahlarıyla iki ayrı saldırı gerçekleştirilmişti. İlk roket Reina katliamcısıAbdulgadir Masharipov’un sorgulandığıİstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atılmıştı. 1.5 saat sonra ikinci saldırının hedefi ise AKP İl Başkanlığı binası olmuştu.

Bir kişi ölü ele geçirilmişti

İstanbul'da AKP ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırıyla ilgili olarak aranan DHKP-C'liBilgehan Karpat, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde polisin dur ihtarına uymayıp kaçtığı mesire alanında 'teslim ol' çağırılarına silahla karşılık verince öldürülmüştü.