Leyla Alaton mezar taşına yazılmasını istediği sözü açıkladı

Leyla Alaton mezar taşına yazılmasını istediği sözü açıkladı
Alarko Holding ve Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi, başarılı iş kadını Leyla Alaton, mezar taşına "Türk kadınlarını ekonomik özgürlükleri olsun diye uyandırdı" yazılmasını isteyerek "feminist Leyla Alaton" imzasının atılmasını istedi.  

Okuyan ibret alacak

Patronlardünyası''nın haberine göre, "Allah gecinizden versin de sizin mezar taşınızda ne yazsın isterdiniz" şeklindeki soruya iş insanı Leyla Alaton "Türk kadınlarını ekonomik özgürlükleri olsun diye uyandırdı" yazılsın. İmza feminist Leyla Alaton notunu da düştü.

Kendisini 1986 yılından beri feminist olarak tanımlayan Alaton, kadının ekonomik bağımsızlığını elde ederek özgürleşeceğini söylüyor.

"Türkiye''de kadın uyandı" diyen Alaton, "Yönetim kurulunda yalnızım. Birçok toplantıda her zaman tek başıma bir kadınım ve bir kadın olarak her zaman azınlık oldum" dedi.

Alaton "Sesini yükseltmek erkeksi veya erkekler arasında kabul edilen bir özellikken bir kadın yaptığında agresif görülebiliyorsun, suçlu, kötü hissettiriliyorsun. Mobbingi (psikolojik baskı) hep gördüm, hep görüyorum, hep göreceğime eminim"  diye konuştu. 

İlgili Haberler