LGS sınav giriş belgesi nasıl alınabilir? LGS sınav giriş belgesi nereden alınabilir?

LGS sınav giriş belgesi nasıl alınabilir? LGS sınav giriş belgesi nereden alınabilir?
Bu hafta sonu (20 Haziran 2020) gerçekleştirilecek LGS sınavı yaklaşırken öğrenciler LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? LGS sınav belgesi nereden alınır? gibi soruların cevaplarını merak ediyor. 1.7 milyon 8. Sınıf öğrencisinin girmeye hazırlandığı LGS sınavıyla ilgili detaylar şöyle…

Korona virüs tedbirleri kapsamında birçok sınavın tarihi değişirken LGS sınavının 20 Haziran’da yapılması kararlaştırılmıştı. LGS sınavı , 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da başlayacak. Peki, LGS sınav giriş belgesi ne zaman alınacak?

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINACAK?

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine Bakanlığın “http://www.meb.gov.tr/” internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

KİMLİKTE FOTOĞRAF ŞARTI VAR MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS kılavuzundaki değişiklikleri ve sınavla ilgili detayları anlattı. Öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs'ta okullarından almaları gerekiyordu. Bu kuralı da kaldırdık. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konulacak. Yani öğrencinin sınav giriş belgesi ile ilgili bir kaygı duymasına gerek yok. Üçüncüsü de, geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması gerekiyordu. 15 yaşına girenlerin korona virüs süreci dolayısıyla fotoğraflı kimlik belgesi çıkartmasında yaşanabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS'de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulunu çıkarttık.