Üstünü örttüler

Üstünü örttüler
Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un resmi sitesinde yer alan sponsorluklardan Nihat Özdemir ve Servet Yardımcı'nın şirketleri silindi.

Çaykur Rizespor'dan dikkat çeken hareket

OdaTV''nin haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in sahibi olduğu LİMAK Holding’in Rizespor’a sponsor olduğu ortaya çıkmıştı.

Rizespor’un ana sponsorları arasında Nihat Özdemir''in sahibi olduğu Limak İnşaat ve ortağı olduğu IGA İstanbul Havalimanı bulunurken, bu sponsorlar arasında kavganın kilit ismi Servet Yardımcı’nın yönetim kurulunda yer aldığı DATİ Holding’in de bulunması şüpheleri artırmıştı.

Fakat tüm yaşananların merkezindeki isim olduğu belirtilen TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı’nın da o sponsorlar arasında olduğu anlaşılmıştı. TFF Başkanı ise sorulara cevap vermeyerek günlerdir sessizliğini korumaya devam ediyor.

Üstelik TFF yönetim kurulundaki bir ismin kendi şirketi için Halkbank’tan çektiği milyonlarca liralık krediyi geri ödeyemediği iddiasıyla TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanlığına Halkbank''ta Kredi, Risk, Tasfiye ve Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısının atandığı da ortaya çıkmıştı.

Tüm bunların üzerine yeni bir gelişme oldu. Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor''un resmi sitesinde yer alan sponsorluklardan Nihat Özdemir ve Servet Yardımcı''nın şirketleri silindi.

NELER OLMUŞTU

Bir süredir, Oğulcan Çağlayan’ın Rizespor’dan transferi konusunda Galatasaray’a verilen cezaya karşı TFF katı bir tutum sergiliyordu. UEFA’nın oynatılması yönündeki kararına rağmen TFF oyuncunun Galatasaray’ın Avrupa maçlarında oynatmasına izin vermemesi gerginliği artırmıştı. 

Sorunun temelinde ise Galatasaray’ın TFF tahkim ve disiplin kurullarının tüzüklerinin değişmesi ve TFF’den koparılarak özerkleştirilmesi gerektiğini savunması yattığı belirtiliyordu. İki kurum arasında bu nedenle kavga başlamıştı. 

Öyle ki Tahkim Kurulu’nun, Galatasaray ve futbolcu Oğulcan Çağlayan hakkındaki ceza verilen kararlarına yaptığı itirazlarını reddettiği 3 Ağustos tarihli toplantısında TFF’nin “Oyçokluğu” ile aldığı karar TFF’nin resmi internet sitesinde yazıyorken, Galatasaray’a gönderdiği resmi evrakta “oybirliği” demesi tartışmaları alevlendirmişti.

Rizespor ile aralarındaki futbolcu Oğulcan Çağlayan''ın transferi davasında tam sulh yoluna gidecekken araya Türkiye Futbol Federasyonu’nun girdiğini aktaran Galatasaray Başkanı Burak Elmas ise son anda sulh anlaşmasına Galatasaray’ın TFF aleyhindeki davalardan çekilmesi şartının konduğunu açıklamıştı.

Bu anlaşmanın bozulması halinde ise 1.3 milyon Euro tazminat maddesinin de eklendiğini belgeleriyle açıklayan Elmas, üstelik anlaşmanın cezası görüşülen Marcao Teixeira hakkında verilecek hükümden önce imzalatılmak istendiğini duyurdu. 

Bu hamleye karşılık TFF’den Galatasaray’a 8 maç ceza verilen Marcao ile ilgili “imzalayın cezası 3 maç olsun” mesajı gönderildiği belirtildi. Dahası Marcao’nun Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) “saldırı” başlığını içeren sevk maddesinin “en az 5 maç ceza” öngörmesine rağmen bu teklifin iletilebilmesi dikkat çekmişti. 

İlgili Haberler