LinkedIn'den 'siyasi içerik' denemesi yolda...

LinkedIn'den 'siyasi içerik' denemesi yolda...
birçok kullanıcı tarafından tercih edileceği tahmin edilen siyasi içerik gizleme özelliğini test ediyor

LinkedIn, beklenen özelliğini test etmeye başladı

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Microsoft, Teams uygulaması ile LinkedIn platformunu bir araya getirecek yeni özelliğini duyurmuştu. Şirket, şimdi de politik içerik görmek istemeyen kullanıcılar için LinkedIn platformunda siyasi içerik gizleme özelliğini test etmeye başladı.

2021 yılında geliri yüzde 37 artış gösteren LinkedIn, Microsoft’un sahip olduğu en önemli platformlar arasında yer alıyor. İçeriklerin kontrollü bir şekilde kullanıcılara sunulması gerektiğini düşünen şirket, sadece iş odaklı üyeleri için düğmeye bastı.

LinkedIn, siyasi içerik gizleme özelliğini test etmeye başladı

Siyasi partiler, adaylar ve seçim sonuçları gibi içeriği filtreleyen yeni özellik, şimdilik bazı ABD kullanıcılarına sunuldu. LinkedIn İcra Kurulu Başkanı Ryan Roslansky, “Kullanıcılar, yeni özelliği etkili bulurlarsa ve LinkedIn’de başarmaya çalıştıklarını daha iyi noktalara getirebilirlerse daha fazlasını sunacağız.” ifadelerine yer verdi.

Z kuşağının iş fırsatları için LinkedIn platformuna katıldığını belirten Roslansky, “İş hareketlerinin 16 ile 22 yaş arasındaki kullanıcılar için yüzde 70, 55 yaş ve üstü kullanıcılar için ise yalnızca yüzde 7 olduğunu belirtmekte fayda var. Bu yüzden platformun Z kuşağına hitap etmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

LinkedIn, her ne kadar iş odaklı bir platform olsa da diğer sosyal ağlarda da olduğu gibi bilgi dezenformasyonu görmek mümkün. Özellikle siyasi içeriklerin LinkedIn felsefesine aykırı olduğu düşünüldüğünde şirketin geliştirdiği özelliği birçok kullanıcının aktif edeceği tahmin ediliyor.

İlk olarak ABD kullanıcıları için aktif edileceği belirtilen özelliğin diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. Analistler, yeni özelliğin iş odaklı kullanıcıların daha hızlı etkileşime girmesine imkan sağlayacağını belirtiyor.