Bu pozları savunabildi

Bu pozları savunabildi
Bu pozları savunabildi

BDP’li vekillerle birlikte, 8 askerimizi şehit eden PKK’lı teröristlerle kucaklaşan Van Bağımsız Milletvekili Aysel

BDP’li vekillerle birlikte, 8 askerimizi şehit eden PKK’lı teröristlerle kucaklaşan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, özrü kabahatinden büyük açıklamalar yaptı, eleştirilere karşı bir tahrikçi gibi tepki gösterdi: Gerillaya sarılmak suç değil, kabul etmem. Biz gerillayı da doğru anlamalıyız.


8 askerimizi vuranlara
sarılmak suç değilmiş
Arınç’ın “Teröriste sarılan Tuğluk’u özür dilerse affederim” sözüne tepki gösteren DTK’lı Aysel Tuğluk, “Gerillaya sarılmak suç değil, kabul etmiyorum” dedi.

BDP’li vekillerin arife günü kucaklaştığı PKK’lının, sözde “Gülkan Bölüğü” sorumlusu “Ciğer-Brindar” kod adlı terörist olduğu, teröristin 8 askerin şehit edildiği Yeşiltaş Karakolu baskınına katıldığı ortaya çıkmıştı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, BDP’lilerin Şemdinli’de teröristlerle sarılmaları konusunda, “Bu görüntülerden dolayı affetmiyorum. Aysel Tuğluk’un teröristlerle buluşmasını hazmedemem, özür dilerse affederim” sözlerine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’tan tepki geldi. Tuğluk, “Sarılma konusunda suç işlediğimi düşünmüyorum. Biz gerillayı da doğru anlamalıyız. Onları anlamadığımız için mesele ortada duruyor. Terörist dediğimiz için 30 yıldır memleketin ne hale geldiği ortada” dedi.

“Milliyetçi saldırı!”
Tuğluk, Şemdinli buluşmasının çok farklı bir şekilde milliyetçiliğin saldırısı haline getirildiğini, dolayısıyla siyaseten bu meselenin çözümü konusunda ne kadar uzak olduklarını gördüğünü söyledi. Tuğluk, şöyle konuştu:  “Şemdinli olayları, karşılaşmalar, Kürt sorununun askeri ve operasyonel mantıkla ele alındığının sonucudur. Önce bunun görülmesi gerekiyor. 30 yıllık yöntemin tekrardan devrede olması, barış ve çözüm seçeneğinin sunulmaması ile ilgili bir sonuçtur. Bu sonucu ne o gerilla yarattı, ne de orada çatışan askerler. Siyasetçilerin sorunudur bu. Biz dahil bütün siyasetçilerin bunda payı var. Siyasetçiler çözüm üretmediği için o gerilla ve o asker o dağda duruyor.” Tuğluk, Şemdinli’de yollarını kesen PKK’lılar konusunda ise şunları söyledi: “O gençlere deseydik ki, ’sizi yanımızda götürelim.’İkna etseydik ve yanımızda getirseydik, devletin onlara sunacağı bir çözüm var mı yok mu? ’Teslim olacaklar, ilahi onurlarını ve iradelerini kıracağız’diyor. Ortada böyle bir durum yok. Pişmanlık yasaları çıkardılar, bunların işlemediği görüldü. Bir Habur gerçeği var. Habur’dan girenler silahlarını bırakıp geldi. ’Gelsinler, Ankara’da siyaset yapsınlar’dediler. Habur’dan gelenlerin bir kısmı cezaevinde, bir kısmı geri dönmek zorunda kaldı. Burada yaşama hakkı tanımadılar.”

“Ortada bir suç yok”
Aysel Tuğluk, Bülent Arınç’ın, PKK’lılara sarılmaları konusunda, “Afetmiyorum, özür dilese afederim” sözlerini ise “Ben sarılmalar konusunda bir suç işlediğimi düşünmüyorum, ortada bir suç yok. PKK bir sonuçtur. O nedenleri ortadan kaldırmadığımız sürece PKK’yi bitirseniz bile 10 tane PKK çıkar. Şemdinli 30 yıldır Kürt siyasal mücadelesinin geldiği yeni bir aşamadır. Bunu doğru tanımlamak gerekiyor” diye yorumladı.