Lütfü Türkkan: "Bir Türk milliyetçisi olarak beni rahatsız ediyor!"

Lütfü Türkkan: "Bir Türk milliyetçisi olarak beni rahatsız ediyor!"
Yargı bağımsızlığı konusunda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Haritada gösteremeyeceğimiz Gine, Madagaskar gibi ülkelerin gerisindeyiz. Bir Türk milliyetçisi olarak bu beni rahatsız ediyor" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada yargının bağımsız olmadığına yönelik eleştirilerde bulundu.

"Yargı bağımsızlığı konusunda kabile devletler bizi geçti" diyen Türkkan, bir Türk milliyetçisi olarak bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti.

Lütfü Türkkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yargı bağımsızlığı endeks grafiği diye bir grafik var, bu grafiği size göstermek istiyorum. Dünya Adalet Projesi her yıl hukukun üstünlüğü endeksini açıklıyor, bu yıl Türkiye bu endekste kaçıncı sırada biliyor musunuz? 126 ülke arasında 109'uncu sırada. Kimler var üstümüzde biliyor musunuz? Mozambik, Madagaskar, Nijerya, Gine, Nijer; bizim üstümüzde bunlar.

Yani yargı bağımsızlığı konusunda geldiğimiz bu noktada bir reformla siz yargıyı toparlayacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Yani Nijer, Mozambik, Nijerya, Mali, Togo, Kenya, Zambiya, Gana gibi haritada bile gösteremeyeceğiniz, hatta birisine sorsanız İngilizce ‘banana rebuplic’ dedikleri ‘Ya, bunlar muz cumhuriyeti.’ dediğiniz o ülkeler var ya, yargı bağımsızlığı konusunda bizden önde. Bu çok üzücü değil mi?

Bir Türk milliyetçisi olarak beni çok rahatsız ediyor, gerçekten rahatsız ediyor. Yargının bağımsız olduğuna insanlar inanmak istiyor. Sadece sizin ‘Bizde yargı bağımsız.’ dediğinizde bağımsız olsa keşke, keşke olsa ama öyle değil. Kabileler devlet oldu, bizi geçti, biz ise kabile devleti olma yolunda hızlıca devam ediyoruz emin adımlarla."