Lütlü Türkkan: “Patlıcanı yazın yiyin demekle olmuyor”

Lütlü Türkkan: “Patlıcanı yazın yiyin demekle olmuyor”
İşsizler ordusuna son bir yılda 1 milyon 318 bin 324 kişinin eklendiğini ifade eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Beka meselesi arıyorsanız, gerçek beka bu. ‘Patlıcanı yemek için yazı beklesinler’ demekle olmuyor bu işler” dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, işsizlik sorunu üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Türkkan, kendisine ait internet sitesinden yaptığı açıklamada, “İŞKUR'un kayıtlı işsiz sayısında patlama. Kayıtlı İşsiz 2018 Ocak ayında 2 milyon 457 bin 336 iken, 2019 Ocak ayında 3 milyon 775 bin 660’a çıkmış. Bir yıllık artış 1 milyon 318 bin 324… Beka meselesi arıyorsanız, gerçek beka bu. ‘Patlıcanı yemek için yazı beklesinler’ demekle olmuyor bu işler.” mesajını paylaştı.

turkkan1-001.jpg

“DEVLET DEDİKODU DEĞİL GEREĞİNİ YAPAR”

Öte yandan Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İYİ Parti Başiskele teşkilatı ile ortaya attığı iddia ile de açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Kocaeli İl binasında İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve CHP İl başkanı Cengiz Sarıbay ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Türkkan, Devlet dedikodu yapmaz gereğini yapar. Dün ne söylediğini bilmeyenin bugün ne söylediği belli olmaz” dedi.