Futbolseverleri çıldırtacak karar: Maç yayınlarını izlemek işkence olacak!

Futbolseverleri çıldırtacak karar: Maç yayınlarını izlemek işkence olacak!
Süper Lig maçlarının yayını için yeni ihale süreci devam ederken, alınan yeni karar kulüplerin taraftarlarını çıldırtacak. Futbolseverler farklı farklı kanallara abona olmak zorunda kalacak

Süper Lig maçlarının naklen yayınları için alınan yeni karar futbolseverleri çileden çıkaracak.

Şimdiye kadar yayınlar Digitürk''ün Beinsports kanalından yapılıyordu. Bu kanala abone olanlar Süper Lig maçlarının tamamını canlı olarak izleyebiliyordu.

Digitürk''ün yeni dönem için 220 milyon dolar olan yıllık yayın hakkı bedeli olarak 150 milyon dolara düşürmesi kulüpler tarafından tepkiyle karşılanmış, bunun üzerine de Türkiye Futbol Federasyonu farklı alternatifler üzerinde durmaya başlamıştı.

Yeni ihale öncesi şartların değiştirildiği ortaya çıktı.

Buna göre; Süper Lig''in yayın hakları 3 farklı kanala ihale edilecek. Böylece yayın havuzuna 3 ayrı gelir koyulacak.

Hafta sonu oynanacak maçların bir bölümü başka kanaldan, bir bölümü de daha başka kanaldan ekrana gelecek. Hafta içi karşılaşmaları ise yine bir başka kanaldan izlenebilecek.

Bu da takımının maçını kaçırmamak isteyen taraftarların 1 yerine 3 ayrı kanala abone olmasını gerektirecek. Şu anda bir kanala (Digitürk Beinsports) abone olup tüm maçları izleyebilen futbolseverler 3 ayrı kanala para ödemesi gerekecek.

Çünkü taraftarı olduğu takımın maçı her hafta başka kanalda, hafta içinde de daha başka kanalda yayınlanabilecek.

Bu durumda bütün lig maçlarını izlemek için Beinsports''a abone olan ve yıllık taahhütte bulunan futbolseverlerin ne yapacağı da merak konusu. Eğer girelecek ihalelerden hiçbirini kazanamazsa Digitürk Beinsports''ta maç yayını olmayacak.