Maden ziyareti yapan başkana protesto

Maden ziyareti yapan başkana protesto
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, korona virüs salgını sürecince işçilerini çalıştırmaya devam eden TÜMAD Altın Madeni'ne ziyaret gerçekleştirdiği gerekçesi ile protesto edildi.

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geçtiğimiz günlerde körfezdeki ilçe belediyelerine yaptığı ziyaretler sırasında TÜMAD Altın Madeni İşletmesine de uğradı. Ziyaretin basında yer alması üzerine kamuoyu, şirketin pandemi sürecinde çalıştırılmaya devam ettiğini öğrendi. 

38 kurum, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla duruma tepki gösterdi. Açıklamada, Yılmaz'ın yerel basında yer alan, “Bölgemize ve ülkemize ekonomik açıdan değer katan, istihdam sağlayarak bünyesinde 1200 personel çalıştıran TÜMAD Madenciliği ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Çevresel denetlemelerden olumlu raporlar aldığı biliniyor" ifadelerine tepki gösterildi.

“Bu haberin ve Belediye Başkanı’nın sözlerinin neresini düzeltmek gerektiğine bir türlü karar veremedik. Ancak kesin olan, haberin içeriği ve Belediye Başkanı’nın sözleri baştan sona yanlış bilgiler içermektedir ya da madeni parlatmaktan başka bir amaç taşımamaktadır" denilen açıklamada, madenin zararlı olduğu ifade edildi. 

Başkan Yücel Yılmaz, geçtiğimiz günlerde de deprem açısından riskli bölgeyi imara açması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.