Bu iktidar döneminde 77 milyon insan fişlendi

Bu iktidar döneminde  77 milyon insan fişlendi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyi okuyan CHP Genel Başkanı, “77 milyon fişlendi diyor. Herkese ait bilgiler var diyor. İktidar acaba hangi gerekçe ile fişliyor, depoluyor” dedi.

Kılıçdaroğlu: 77 milyon kişi fişlendi!

Ülkenin “gestapo” mantığı ile yönetildiğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Her vatandaşın özel yaşamı mercek altına alınıyor ve o vatandaş fişleniyor. Bunun hesabını 7 Haziran’da sormak zorundasınız” diye konuştu.HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Geçen hafta “77 milyon insanımız AKP iktidarı döneminde fişleniyor” diyen CHP lideri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianameyi okudu. Kılıçdaroğlu konuşmasında şöyle dedi: “Geçen hafta Salı günü gazeteci arkadaşlarıma bir şeyler söylemiştim. Davutoğlu’nu ilk gördüğünüz yerde sorun, bu ülkenin 77 milyon yurttaşı fişlendi mi, fişlenmedi mi? Ama hiçbir gazeteci sormadı. Niye sormuyorsunuz arkadaşlar? Şu söylendi bana, hangi sorunun hangi gazeteci tarafından sorulacağı önce programlanıyor. Eğer bunu yapıyorsa, Davutoğlu bunu yapıyorsa o Başbakanlık koltuğunu derhal bıraksın. Artık bu ülkede Davutoğlu’na adam gibi soru sorma cesaretine sahip gazeteciler istiyoruz. Bize her türlü soruyu sorarlar. Ama Davutoğlu’na gelince Erdoğan’a gelince soru sormayalım, acaba açığa düşer mi diye. Açık ve net sordum, ’77 milyon insan senin iktidarın döneminde fişlendi mi, fişlenmedi mi?’diye. Cevap yok. Elimde bir iddianame var. İddianame şu. Türkiye Cumhuriyeti Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından bir savcının düzenlediği iddianame. İddianamenin mağduru Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi.” CHP lideri, şunları söyledi: “Hadi biz siyasetçiyiz, fişleniriz, taksi şoförünü niye fişliyorsun sen? İşadamı, sanayiciyi niye fişliyorsun sen? 77 milyon insanı fişliyorlar, neye dayanarak fişliyorlar. Bir kanun maddesine dayanarak, onu da okuyorum, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunun Ek 7. maddesi. Madde şöyle; ’Polis, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Anayasa düzenine ve genel güvenliğine dair önleyici ve koruyucu tedbirleri almak, emniyet ve asayişi sağlamak üzere, ülke seviyesinde istihbarat faaliyetlerinde bulunur, bu amaçla bilgi toplar, değerlendirir, yetkili mercilere veya kullanma alanına ulaştırır.’ Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu’na söylüyorum, şimdi konuş bakalım. Şimdi çık şu sorunun cevabını ver, 77 milyon yurttaşın özel bilgilerini sen ne yapacaksın? Sen vatandaşın özel hayatından ne istiyorsun?” dedi.

Babanızın çiftliği mi?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin anonim şirket gibi yönetilmesi gerektiği yönündeki sözlerine de sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Şimdi sıra geldi ’Devleti şirket gibi yöneteceğiz’diyorlar. Çünkü hukuk nedir bilmiyorlar, hukukun üstünlüğü nedir bilmiyorlar, devlet nedir bilmiyorlar. ‘Ben devleti şirket gibi yöneteceğim’diyor. ‘İstediğim gibi yönetirim’ diyor. Şu soruyu soruyorum. Türkiye Cumhuriyeti sizin babanızın çiftliği mi, siz şirket gibi yöneteceksiniz? Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları senin müşterin mi, sen oturup burayı çiftlik gibi yöneteceksin?”