Mali’de tutuklu devlet başkanı ve başbakanın akıbeti belli oldu

Mali’de tutuklu devlet başkanı ve başbakanın akıbeti belli oldu
Mali'de pazartesi günü gerçekleştirilen darbenin ardından tutuklanan geçiş hükümetinin Devlet Başkanı Bah Ndaw ve Başbakanı Moctar Ouane'nin güvenlik gerekçesi ile kademeli olarak serbest bırakılacakları açıklandı.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, Mali''de pazartesi günü gerçekleştirilen darbenin ardından tutuklanan geçiş hükümetinin Devlet Başkanı Bah Ndaw ve Başbakanı Moctar Ouane''nin akıbeti belli oldu.

Devlet Başkanı Yardımcısı Albay Assimi Goita''nın Özel Danışmanı Baba Cisse, Devlet Başkanı Ndaw ve Başbakan Ouane’nin heyet önünde istifa ettiklerini duyurarak, "Serbest bırakılmaları ve yeni bir hükümetin kurulması için müzakereler sürüyor" demişti.

Cisse son yaptığı açıklamada ise, Devlet Başkanı Ndaw ve Başbakan Ouane’nin güvenlik gerekçesi ile kademeli olarak serbest bırakılacağını duyurdu.

Batı Afrika ülkesinde ordunun Ağustos 2020''de yaptığı darbenin ardından kurulan geçiş hükümetinin Devlet Başkanı Bah Ndaw, Başbakanı Moctar Ouane ve Savunma Bakanı Souleymane Doucoure, geçtiğimiz pazartesi günü ordu tarafından tutuklanmıştı.

İlgili Haberler