Maltepe'de cani adam öğretim görevlisi sevgilisini diri diri yaktı

Maltepe'de cani adam öğretim görevlisi sevgilisini diri diri yaktı
İstanbul Maltepe'de özel bir üniversitede öğretim görevlisi Aylin Sözer'i Kemal Debe isimli şüpheli üzerine yakıcı bir madde dökerek yaktı. Kadın feci şekilde yanarak can verdi. Eski sevgilisi olduğu iddia edilen şüpheli gözaltına alınırken polislere de saldırdı.

Maltepe'de Kemal Delbe isimli şüpheli, eski sevgilisi olduğu iddia edilen özel bir üniversitede öğretim görevlisi Aylin Sözer'in üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi.

maltepede-dehset-ogretim-gorevlisi-kadini-yakarak-oldurdu-1-1258-dhaphoto2.jpg

Kadın yanarak, feci şekilde hayatını kaybederken, şüpheli ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine de saldırdı. Kemal D. gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu.
Bu sırada dairede çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürme çalışmasına başladı. Binanın dumanla dolması nedeniyle diğer dairelerde bulunan vatandaşlar ve çocuklar tahliye edildi.
Dehşet apartmanında kalanların binadan çıkarken yaşadıkları panik kameralara yansıdı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor. 

maltepede-dehset-ogretim-gorevlisi-kadini-yakarak-oldurdu-1-2785-dhaphoto5.jpg

VATANDAŞLAR SALDIRDI
Kemal Delbe gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. Aylin Sözen'in kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirdi. Olay yeri inceleme polislerinin yaptığı çalışmalar sürüyor.  Yapılan incelemelerde, Kemal Delbe'nin, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Aylin Sözer'den borç para istediği ve dün akşam saatlerinde Sözen'in evine geldiği öğrenildi. Bugün öğle saatlerinde ise şüpheli, önce Aylin Sözen'in boğazını kesti ardından üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Kadın yanarak, feci şekilde hayatını kaybetti. 

ek-fotograflar-maltepede-dehset-ogretim-gorevlisi-kadini-yakarak-oldurdu-8999-dhaphoto3.jpg

maltepede-dehset-ogretim-gorevlisi-kadini-yakarak-oldurdu-1-1258-dhaphoto4.jpg
Apartman sakinlerinden Tuğçe Atmaca, "Polis sirenleri sesi üzerine olayın farkına vardık. 'İçeride bir kadın var' dediler. Adam kadını dışarıya çağırmış. Kadın da dışarıya çıkmayınca adam evi yakmış. Bizi de apartmandan tahliye ettiler" dedi. 
Mevlüt Bingöl ise "Bu binada 2 kardeş oturuyor. Yangın çıkan dairede ablası oturuyor. Kardeşi Nilay Hanım ablasından haber alamadığını söyledi. Biz de polisi çağırdık. Polisler kapıyı zorladı. Evden ses çıkmadı. Bir süre sonra içeriden ses gelmeye başladı. İçerideki adam polislerin geldiğini anlayınca yangın çıkardı. Yangın öncesi polisler ikna etmeye çalıştı" diye konuştu. 
Evde yapılan olay yeri ve savcı incelemesinin ardından Aylin Sözen'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. 
Kemal Delbe Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

maltepede-dehset-ogretim-gorevlisi-kadini-yakarak-oldurdu-1-2785-dhaphoto6.jpg

CNN Türk'ten Nihat Uludağ, Aylin Sözer'i öldüren zanlı Kemal Delbe'nin ilk ifadesini anlattı. Nihat Uludağ, Delbe'nin ifadesinde şunları söylediğini belirtti:
''İnşaatlarda işçilik yapan birisi. Aylin Sözer’i tanıdığını iddia eden bir kişi. Sabah 08.00 sularında Aylin Sözer’in evine gidiyor. Sözlü ifadesine göre, Maltepe’deki evine gittim, bir süre kendisiyle sohbet ettik, daha sonra bir tartışma çıktığını söylüyor. Sonrasında ise boğazını keserek öldürdüğünü söylüyor. O arada Aylin Sözer’in yakınları ondan haber alamayınca polisi arıyorlar. Polis ekipleri o eve gidiyor. Kapıyı çalıyorlar, zorluyorlar… Polisin geldiğini anlayınca da yanıcı bir maddeyle evi yakmaya çalışıyor. Kapıyı açan polisi de yakmaya çalışıyor. Zanlı gözaltına alındı, sorgulanıyor. Zanlı 32 yaşında. Aylin Sözer’i uzun zamandır tanıdığını iddia ediyor. Gerçekler soruşturma sonunda ortaya çıkacak. Niye yaktığını sorduklarında olaya hırsızlık süsü vermek için bunu yaptığını söylüyor.''

maltepede-dehset-ogretim-gorevlisi-kadini-yakarak-oldurdu-1-1258-dhaphoto3-1-001.jpg

 

İlgili Haberler