Manav açılışını bile canlı veren korkak medya Meral Akşener’in konuşmasını yine veremedi. “Okulda defterime sırama, ağaçlara kralların tacına yazarım adını ey özgürlük”

Manav açılışını bile canlı veren korkak medya Meral Akşener’in konuşmasını yine veremedi. “Okulda defterime sırama, ağaçlara kralların tacına yazarım adını ey özgürlük”
İYİ Parti lideri Meral Akşener, vatandaşın dertlerini duyura bilmek için bu hafta da kürsüyü engelli vatandaş Aysun Karaemir’e bıraktı. Kardemir’in konuşmasını kesen CNN Türk, Habertürk, Haber Global ve NTV gibi ana akım medya daha sonra da yayına tekrar girmedi. Kanallar Akşener’in konuşmalarının devamına yer vermedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener’in Meclis kürsüsünü engelli vatandaşa bırakmasının ardından ise ana akım medya yayını kesti.

CNN Türk, Habertürk, Haber Global ve NTV gibi televizyon kanalları engelli vatandaşın açıklamalarına yer vermedi. Öte yandan söz konusu kanallar, engelli vatandaşın ardından tekrar kürsüye çıkan Meral Akşener’in açıklamalarına da yer vermedi.

Meral Akşener ise engelli vatandaşın söz almasının ardından Meclis TV’nin yayını keseceğini belirterek Karaemir’i kürsüye şu sözlerle davet etmişti:

"Bu hafta Milletin Kürsüsü’nde engelli bir kardeşimizi ağırlayacağız. Engellerin yıkamadığı, yıldıramadığı, vazgeçiremediği Aysun Karaemir, engelli vatandaşlarımızın sesini Türkiye’ye duyuracak. Meclisin televizyonu, sesini kesmeye çalışsa da o gür sesi herkes duyacak. Buyur Aysun kardeşim, söz de kürsü de senindir."

Akşener, her hafta olduğu bu grup toplantısında da bir vatandaşa söz hakkı vererek vatandaşın sesi oldu.

Kürsüye gelen engelli vatandaş Aysun Karaemir, engelli bireylerin sorunlarına değinirken, engellilerin istihdamına gerekli özenin gösterilmediğine dikkat çekti. Şehir planlamalarının da engellilere uygun olmadığını belirten Karaemir, devlet desteklerinin de dünya ülkelerine nazaran çok yetersiz olduğunu dile getirdi.

 

İlgili Haberler