Manisa peş peşe sallandı

Manisa peş peşe sallandı
Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 19.47'de 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 20.55'te 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 19.47'de 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yaşanan sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

ARKA ARKAYA DEPREMLER

Boğaziçin Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 19.47 meydana gelen depremin ardından 20.55'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul ve İzmir dahil çevre illerden de hissedildiği belirtildi. 

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü daha sonra 4.7 olarak revize etti.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Manisa'nın Akhisar ilçesinde art arda meydana gelen depremlerin ardından Manisa Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "04.02.2020 tarihinde saat 20.55'te merkez üssü Akhisar ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. An itibariyle depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.