Mansur Yavaş Dijital Belediyecilik 4.0'ı tanıttı

Mansur Yavaş Dijital Belediyecilik 4.0'ı tanıttı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dünyanın her yerinde geçerli olacak Türkiye’nin en kapsamlı şehir kartı olan “Başkent Kart’ın tanıtımını yaptı. ATO Congresium’daki lansmana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve çok sayıda milletvekili katıldı. 

Berkay BİGEÇ / YENİÇAĞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ATO Congresium’da Başkent Kart’ın tanıtımını yaptı.

BAŞKENT KART NEDİR?

Konuşmasına, “Kimse yatağa aç girmesin, hiçbir çocuk eğitimden yoksun kalmasın, kimse gelecek adına umutsuz olmasın diyerek yola çıktık” diyen Yavaş daha sonra Başkent Kart’ın özelliklerini anlattı. Temassız ödemenin yapılabileceği kartta aidat ücreti de alınmayacak. Anlaşmalı yerlerden özel indirimler  olacak ve kart ön ödemeli olarak kullanılacak. Belediyeden sosyal yardım alan ailelere artık koliler ile yardım yapılmacak ihtiyaç sahipleri, kendi gereksinimlerine göre alışverişlerini yapabilecek" sözlerini söyleyen Yavaş, “Bu uygulamayla, insan onurunu zedeleyen, anne babaları çocuklarının yanında mahcup eden, kimi yöneticilerin propaganda malzemesi yapmak için kullandıkları o çirkin fotoğraf karelerini artık tarihin çöplüğüne atıyoruz” dedi.

HER ALIŞVERİŞTE İHTİYAÇ SAHİBİ KAZANACAK
Başkent Kart’ı kullanan her vatandaş, ihtiyaç sahibi bir vatandaşa da dolaylı yoldan destek olmuş olacak. Komisyon alınmadığından dolayı her ödemeden belediyenin sosyal yardım fonuna para aktarılacak. 

ÖĞRENCİ DOSTU KART
Başkent Kart’ın bir diğer özelliği ise öğrencileri sevindirecek. Kart sahibi kişiler kitap alışverişlerini indirimli olarak yapabilecek, anlaşmalı sinema kafe ve müze gibi yerlerde özel indirimler olacak. Sosyal yardım alan 112 bin 785 aileye Başkent Kart’ın dağıtıldığını belirten Mansur Yavaş, 400’er TL’den toplam 45 milyon 114 bin lira yardım yapıldığını söyledi. 

ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Başkent Kart kullanan çiftçiler üretim amaçlı gübre, ilaç ve akaryakıtı indirimli alabilecek. Aynı zamanda belediye iştiraki Belplas’ın çiftçilere yönelik ürünlerini de indirimli alabilecekler. 

YAVAŞ’TAN İKTİDARA GÖNDERME
Pandemi döneminde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin sosyal yardım toplanan banka hesaplarına blokaj koydurulmuştu. Konuyu hatırlatan Yavaş, ““Sosyal yardım alan ailelerimize destek olmak için yatırdığınız paralar hala blokajda biliyorsunuz. İyiliği bulaştırmamızın önüne geçilemezdi. İşte Başkent Kart ile böyle dertleri de ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.
Yavaş ayrıca parti liderlerine ve ailerine de Başkent Kartları’nı takdim etti. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Yavaş’a başarı dilerken CHP lideri Kılıçdaroğlu ise “seçim dönemlerinde verilen sözlerin tutulması önemli” dedi.

 

 

İlgili Haberler