Mansur Yavaş "Hafriyat gelirleri Osmalıspor’a verildi"

Mansur Yavaş "Hafriyat gelirleri Osmalıspor’a verildi"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında "Hafriyat gelirleri Osmalıspor’a verildi" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti ve CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Tele 1 TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’da düşen helikoptere ilişkin açıklamada bulunan Yavaş, 4 şehidimiz için başsağlığı dileklerinde bulundu.

AKP’li rakibi Mehmet Özhaseki’nin “Sayın öz haseki dedi ki bizim başımızda ağa var. Sıkıştığımızda bize yetişir” sözleri hatırlatan Yavaş, “Benim ağam Millet Ankaralılar. Kendi yeteneklerimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Yavaş, “Ankara için yasa gereği gerekirse üst yetkili Cumhurbaşkanına müracaat ederiz. Biz de yetkimizi sonuna kadar kullanacağız. Cumhurbaşkanı makamında ağamız var sayın cumhurbaşkanını kast ediyor. Ağa derken Cumhurbaşkanı makamına yakıştırmıyoruz. Hükümetten olmazsa hizmet gelmez kast ediyor. 17 yıldır AKP iktidarı var belediye de aynı partide. Metro bile yapılmadı. Aynı partiden olmasına rağmen bile sorun var. O zaman muhalefet seçime girmesin mi? Bu zatlar kendileri iktidarda olduğunda kendileri azınlık olduğu dönemler de oldu. Mansur Yavaşınkini Cumhurbaşkanı uygulamaz demek istiyor. Cumhurbaşkanı da Ankaralının iradesini yok saymaz” şeklinde konuştu.

“HAFRİYAT GELİRLERİ OSMANLISPOR’A VERİLDİ”

Konuşmasında belediye gelirlerinin doğru kullanılmadığını belirten Yavaş, “Hafriyat gelirleri Osmalıspor’a verildi” dedi. 

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Toplu ulaşımı geliştirdikten sonra 5 yıl içinde Bir Ankaralı hemşerim 50 bin TL boş yere toplu taşıma ile para ödemeyecekti. Bize kaynak nereden bulacaksınız diye soruyorlar. Hafriyat gelirleri Osmalıspor’a verildi. Günlük 15-20 milyar gelir vardı oradan. Bilboard gelirleri vardı. Bunlar belediyelere verilseydi kaynak oluşturdu. Otopark gelirleri vardı. O otopark için çocuk öldürülmezdi. Anka Park’a bu kadar para yatırılmazdı. İnşallah bu kez Ankaralılar daha fazla sahip çıkacaklardı. Kentin mirası kayıp olmayacaktı.”

“Herkes partisine oy verebilir. Özellikle de muhafazalar için diyorum verdiğimiz oyun vebali var. Beni seçmeyerek Ankaralı daha çok para dedi yardıma ihtiyacı az kalıyor belediye hizmetli daha az oy alıyor. Vatandaşı müşteri görmeyenlerin başa getirmek gerekiyor.”

“Sayın Özhaseki Bakan olduğunda imar hırsızlığı görmek istiyorsanız Ankara ve İstanbul’a bakabilirsiniz dedi. Madem imar hırsızlığı varsa Ankaralı kararını vermeli.”

“Zillet ittifakı sözleri Haseki ağır dille oy vermeyecekleri aşağıladı. Zillet ittifakı diyerek yarısını aşağılıyorsunuz. Dolasıyla bakıyorum Sayın Gökçek’e bakıyor programında benim kentin merkezine insanların toplu taşıma gelmemesi için Gökçek diyor benim için taksi sokmayacak mı diyor Kızılay'a. Ben de 2-3 gün önce taksi durağına gittim buna inanan var mı diye sordum yok dediler. Kızılay’ı açık AVM yapacağım. Gökçek’in tarzı bu.”

"Haseki insanları belediyede hangi sıfatla topluyorsunuz? Kayseri’den kendi akrabasını belediyeye genel sekreterliğe getirmiş. Mustafa Tuna nerede? Sizden izinsiz bu işler ne amaçla yapılıyor? Mustafa Tuna yok mu idare edemiyor mu? Mustafa Tuna’ya aslı var mıdır bilmiyorum ama sen belediye işleriyle ilgilenme denmiş. Bizim işini yapan inanla alnının teriyle ekmeğini kazanan insanla Benim mesai arkadaşımdır birlikte çalışacağız. Böyle seçim kazanılmaz geçmişteki hizmetleri yok bunu unutturmak için yapıyorlar. Devletin bekası işinde de olsa. Devletin bekası olsa ilk işte.

"A haberin haberini izleyenler "gençlik merkezlerine PKK’lı mı dolduracaksınız?" diyorlar. Bu iş bu kadar ayağa düşmemeli."

"Önce imar rantı nedir anlatmamız lazım. Babadan kalma arsanız var 40 daire yapabiliyorsunuz size yarısını veriyor 20 daire oluyor. Belediyeye ücret ediyor 200 daire oluyor. Bunun da 100 daire kazanıyor. Bu da kul hakkıdır hiçbir hakkı yoktur. Bunu 17 katrilyon rant olduğunu söyledim."

İlgili Haberler