Mansur Yavaş'tan, Karamollaoğlu'na ziyaret

Mansur Yavaş'tan, Karamollaoğlu'na ziyaret
Yerel seçimlerde İYİ Parti ve CHP'nin ortak Ankara adayı Mansur Yavaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi.

Bünyamin Öztürk / Ankara

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. Görüşme Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşti.  Karamollaoğlu,Yavaş'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Kapılarının her zaman açık olduğunu, konuşarak, diyalog içinde meselelerin çözülmeye çalışılması gerektiğini dile getiren Karamollaoğlu, "Maalesef bazı çevreler, seçimi hasımlar arasında yapılan bir mücadele gibi göstermeye çalışıyor. Biz de diyoruz, seçim hasımlar arasında yapılan bir mücadele değil, olsa olsa rakipler arasında yapılan bir mücadeledir. Seçimden başarıyla çıkanı da o başarıyı gösteremeyenler tebrik etmelidir. Bundan daha güzel bir yaklaşım olmaz" diye konuştu.

Ziyaretin önem taşıdığını kaydeden Karamollaoğlu, seçime giderken kutuplaşmayı adeta zirveye çıkarmak için çaba gösterenlere hayret ettiğini belirtti. Karamollaoğlu, "Bu memleket bizimse hele ki bu memlekette son zamanlarda gündeme getirildiği gibi beka sorunu varsa her şeyden önce bizim birlik ve beraberliğe, dayanışmaya ihtiyacımız var. Kamplaşmadan mümkün olduğunca kurtulmaya ihtiyacımız var." dedi.



CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş ise Saadet Partisinin geçen seçimde Millet İttifakı'nın ortaklarından olduğunu hatırlatarak, bu defa böyle bir ortaklık kurulmadığını, Karamollaoğlu'na saygılarını sunmak ve adaylığını ifade etmek için ziyarete geldiklerini söyledi. Mansur Yavaş, "Aday çıkarmayacaksanız destek, çıkaracaksanız da fikirlerimizi paylaşarak güzel bir yarış yapmak isteriz. Bu nedenle sizi ziyaret etmek istedik" diye konuştu.

Görüşmenin ardından da basın mensuplarına açıklamada bulunan Yavaş, Karamollaoğlu ile ülkenin sorunlarına ilişkin sohbet ettiklerini belirtti. Bir basın mensubunun, "Mehmet Özhaseki'nin FETÖ konusunda açıklamaları oldu. 'Zamanında duygusallığımızdan, yardımseverliğimizden yararlandılar. Biz de onlara yardım ettik' dedi. Nasıl değerlendirirsiniz bu açıklamasını?" sorusuna Yavaş, "Bunları kendisine sormanızı isterim. Beni ilgilendiren bir konu değil" yanıtını verdi.

Bu arada, Karamollaoğlu önceki gün Saadet Partisi Denizli İl Başkanlığı'nın ilçe adayları tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Karamollaoğlu, "Beklediğimiz neticeler ortaya çıkmayınca oturup ağlayacak halimiz yok. İnsanlar zorla yola gelmiyorlar. İnsanlar anca başlarına taş düştüğü zaman oturup dertlenmeye başlıyorlar. O taş düşmeden biz insanları uyarmakla mükellefiz. Teşkilatlarımız bunun için azimle çalışacak. Herkese ulaşacağız. Her eli sıkacağız. Herkesin gönlünü alacağız. Ama şunu da söyleyeceğiz;  sadece gönül almakla bu iş olmuyor. Bu iş sandıkta bitiyor. Sandıklara sahip çıkacağız. Şu anda seçmen sandık listelerinde epeyce tereddütler gündeme getirildi.  Aslında bizim seçim sistemimiz, dünyadaki en makul en güvenilir sistemlerden bir tanesiydi. Ama bu arkadaşlar göreve geldiklerinden beri o kadar çok değişiklikler yaptılar ki, güven kalmadı. Güvenemiyorum" diye konuştu.

Karamollaoğlu'nun konuşmasının ardından 12 ilçenin Belediye Başkan Adayları tanıtıldı. SP'den Babadağ-Bilal Osman Zeybek, Çameli-Mevlüt Sönmez, Çardak-Bürhan Tokay, Çivril-Murat Sarı, Güney-Haydar Çallıer, Honaz-Nail Şimşek, Kale-Ahmet Yılmaz, Sarayköy -Ramazan Öztürk, Serinhisar-Ömer Yağcıoğlu, Merkezefendi-Taner İzgi, Pamukkale-Ramazan Salim, Tavas-Bayram Ünlü isimleri açıklandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi adayı ise henüz açıklanmadı.