Mardin'de Belediye Meclis toplantısında 'İstiklal Marşı' tartışması

Mardin'de Belediye Meclis toplantısında 'İstiklal Marşı' tartışması
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin talebi üzerine serbest bırakılan ve HDP'den girdiği seçimlerde Mardin BB Başkanı seçilen Ahmet Türk, katıldığı ilk meclis toplantısında İstiklal Marşını es geçti.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin HDP'li Belediye Başkanı Ahmet Türk başkanlığında gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında "İstiklal Marşı" tartışması yaşandı.

Terör örgütü propagandası ve terör örgütüne üyelik suçlarından tutuklanan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaşı ve sağlık durumunu gerekçe göstererek tahliyesini istediği Ahmet Türk, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk meclis toplantısına katıldı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı Türk'ün açılış konuşmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildiği sırada Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, İstiklal Marşı'nın okunmasını, saygı duruşunda bulunulmasını istediklerini söyledi.

Bazı meclis üyelerinin de aynı talebi yinelemesi üzerine Ahmet Türk, "Başta söyleseydiniz. Bunu şey yapmanın, zora düşürmenin bir anlamı var mı? Belki unuttuk. Ama gerçekten bu bir provokasyondur, başka bir şey değil. Daha önce böyle bir uyarı yapsaydınız belki aklıma gelirdi. Sanki İstiklal Marşı'na karşıymışız gibi getirmeye çalışıyorsunuz, bu yanlıştır. Yoksa her zaman İstiklal Marşı'nı okuruz. Ama bu şekilde davranışın gerçekten hoş değil" ifadelerini kullandı.

Bir süre devam eden tartışmanın ardından İstiklal Marşı okunurken bazı HDP'li meclis üyelerinin önce ayağa kalkmadığı görüldü. Daha sonra ayağa kalkan HDP'lilerden de bazılarının marşa eşlik etmediği gözlendi.

İlgili Haberler