Market zincirleri de tanzim satışlarına başladı: 3 kilo sınırı var

Market zincirleri de tanzim satışlarına başladı: 3 kilo sınırı var
Gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için açılan tanzim mağazalarında satışlar devam ediyor. Büyük ve küçük marketler de tanzim fiyatlarından satışa başlarken satışlarda 3 kilo sınırının olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın önüne geçeceğini duyurduğu tanzim satışları devam ediyor. Büyük ve küçük market zincirleri de tanzim fiyatlarından satışa başladı. Ancak, bu satışlarda 3 kilo sınırı var.

Gıda fiyatlarındaki aşırı yükselişin önüne geçmek için yapılan tanzim satışları İstanbul ve Ankara'da 80 noktada sürüyor.

Tanzim satış uygulamasının başlamasıyla büyük marketlerde de fiyatlar geriledi. Büyük ve küçük market zincirleri tanzim noktalarındaki fiyatlardan satış yapmaya başladı.

Marketler yine tanzimlerde olduğu gibi 3 kilogramlık satış sınırı koydu. Aynı üründen daha fazla almak isteyen vatandaşlar yüksek fiyatlardan yine alabiliyor.

Ürünlerini halden alan küçük esnaf ise domatesi 6 liradan satmaya devam etti. Zira İstanbul'da domatesin halden çıkış fiyatı 4 lira 50 kuruş.

İlgili Haberler