Marketten sosis çalan yüksek mahkeme yargıcının cezası belli oldu

Marketten sosis çalan yüksek mahkeme yargıcının cezası belli oldu
İsveç’te geçen yıl Noel döneminde bir marketten jambon ve sosis çaldığı gerekçesi ile yargılanan 67 yaşındaki yüksek mahkeme yargıcının cezası belli oldu.

İsveç’te Yüksek Mahkeme üyesi kadın yargıç, geçen yıl Noel''de bir marketten jambon ve sosis çaldığı gerekçesi ile yargılandığı davada karar çıktı. Hâkim karşısına çıkan yüksek mahkeme yargıcı olan kadının suçlu bulunarak 4 bin 800 Euro para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.

İsveç’te yaşayan 67 yaşındaki kadın yargıcın, başkent Stockholm’ün merkezindeki şarküteri mağazasından jambon ve sosisleri çaldığını fark eden görevliler durumu polise ihbar etti.

Noel zamanı gerçekleşen hırsızlık olayında, kadın yargıç hırsızlık suçuyla mahkeme karşısına çıktı.

İsmi açıklanmayan kadın yargıç, hakkında çıkan haberler ve soruşturma sonrası geçen şubat ayında istifa etmişti.

Yargıcın, çaldığı ürünleri pazar çantası içindeki başka bir torbanın içine koyarak gizleme yolunu seçtiği ortaya çıkmıştı.

BAKLAVA ÇALAN ÇOCUKLARA HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Gaziantep’te 10 Ağustos 1997 gecesi ünlü bir baklavacı dükkanına kapıyı kırarak giren 4 çocuk, baklavayla antep fıstığı çaldıkları iddiasıyla yargılandıkları davada 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak çocuklardan üçü olay tarihinde 18 yaşından küçük oldukları için cezaları 6 yıla indirilmişti. 19 ay cezaevinde kalan çocuklar Rahşan Affı’yla serbest kalmıştı.