Marmara Üniversitesi’nde “Tayyip her zaman kazanır” soruşturması

Marmara Üniversitesi’nde “Tayyip her zaman kazanır” soruşturması
Marmara Üniversitesi, final sınav sorularında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermeli soru sorulduğuna ilişkin, sosyal medyada yer alan iddialar üzerine soruşturma başlattı.

Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bülent N.N.'nin final sınavında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göndermeli soru sorulduğuna yönelik soruşturma açıldı.

Marmara Üniversitesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Marmara Üniversitesi iktisat Fakültesi iktisat Bölümü'nden bir öğretim elemanının 2547 sayılı kanunun 40/a maddesi ile görevlendirildiği Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, Introduction to Economics I dersinin test olarak yapılan final sınavındaki seçeneklerden bazılarında, Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir biçimde gönderme yapıldığı ve öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları üzerine adı geçen hakkında derhal idari soruşturma başlatılmıştır.”

Sorulardan biri “Ayakkabı almak istiyorsun ama çok pahalı. Ne anlama gelir?” şeklinde sorulurken cevap şıkları arasında "Tayyip'e sor" şıkkı da yer almıştı.

eszsvtaxaaehyrc-001.jpg

Bir diğer soruda ise, “Ticarete kapalı küçük bir kasabada herkes fındık üretiyor. Serbest ticarete kadar kimin refahı artacak?” ifadeleri yer alırken cevap şıkları arasında "Tayyip her zaman kazanır" şıkkı yer almıştı.

eszs-8wmaqv8us-001.jpg

 

İlgili Haberler