Marmaris’te tek geçim kaynağını kaybeden arıcılar Akşener’e dert yandı: Bizi evlerimizden çok yanan ağaçlarımız üzdü

Marmaris’te tek geçim kaynağını kaybeden arıcılar Akşener’e dert yandı: Bizi evlerimizden çok yanan ağaçlarımız üzdü
İYİ Parti lideri Meral Akşener yangın bölgesinde incelemelerine Marmaris’te devam ediyor.

Berkay BİGEÇ - YENİÇAĞ / Adem KANKAYNAR - Yeniçağ Muğla Temsilcisi / Tekin ÜLKER -Yeniçağ Marmaris Temsilcisi

Geçimini arıcılıkla sağlayan Hasan Hüseyin Aydın, köyün tek geçim kaynağını kaybettiğini belirterek “Köyümüzün yüzde 95’i geçimini arıcılıktan sağlıyordu. Marmaris, Muğla çam balının yüzde 25’ini karşılıyordu ama artık gelecek 60 yıl üretim yapamayacağız. Bizi yanan evlerimizden çok yanan ağaçlarımız üzüyor. Bu köy devletten aş, iş istemeyen, kendi ayakları üstünde durabilen bir köydü. Bunu kaybettik artık devletten aş, iş istemek zorundayız” dedi

Yangın söndürme çalışmalarında önceliğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’teki sarayını korumak olduğunu iddia eden yangınzede, “Asparan mevkiinde alevlerin içinde kaldım. Orman çalışanından yardım istedim, ‘su sıkın öleceğim’ dedim, bana ‘ben burayı korumakla mükellefim, yangın bu tarafa geçmeyecek’ diyor. ‘Burası yanarsa köşke kadar gider’ diyor.  İstedikleri zaman yangını söndürebiliyorlar. Burası özellikle yakıldı kim bilir ne yapacaklar?” dedi.

Yangın söndürme çalışmalarında havadan desteğin yetersiz olduğunu ifade eden yangınzede, “3 dakikada arabayla gidemeyeceğiniz yola yangın ulaştı. Aynı anda bir çok yerden alevler yükseldi. Yangın süresince orman söndürme çalışanları bu yangına neden müdehale etmedi? Bu ülkede hiç yangın söndürme aracı yoktu da bu ağaçları kurtaramadı?” dedi.

 

İlgili Haberler