Marmaris'ten dehşet görüntüler

Marmaris'ten dehşet görüntüler
Marmaris’teki orman yangının beşinci gününde yangına müdahale devam ederken birçok köy ve otel tahliye edildi. Yerleşkede tahliyeler ve yangın söndürme işlemleri devam ederken, yangına dair yeni görüntüler ortaya çıkıyor.

Marmaris'ten dehşet görüntüler

Marmaris ilçesi İçmeler Kara Yolu üzerindeki Armutalan Mahallesi, Siteler mevkiinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, geçen 29 Temmuz''da saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, kısa sürede yayıldı. Alevlerin ulaştığı İçmeler Mahallesi''ndeki 11 ev ile Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli''nin çatısı zarar gördü. Yangın nedeniyle Dereözü, Osmaniye, Turunç ve Hisarönü mahallelerindeki vatandaşlar tedbir amacıyla jandarma tarafından tamamen tahliye edildi.

Yangının etkili olduğu İçmeler Mahallesi''nde sahildeki otellerin bahçelerindeki ağaçlar alev alırken, alevlere helikopterlerle müdahale edildi. Bu sırada otellerde kalan müşteriler tahliye edildi. Marmaris- İçmeler kara yolu yangında ulaşıma kapanırken, duman ve alevlerin etkili olduğu İçmeler''deki otellerde kalan turistler, günübirlik gezi tekneleri ve yatlarla Marmaris ilçe merkezine taşındı.

Yangına müdahale işlemleri devam ederken, bölgeden yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Görüntülerde, tatillerine devam ederken arkada çıkan ve hızla büyüyen yangın, vatandaşları ve turistleri panik haline sokuyor. Yangın başladığında tatillerine devam eden insanlar ancak yangının boyutu büyüdüğünde endişeye kapılıp, olay yerinden uzaklaşıyor. Sahil ise kısa sürede boşaltılıyor. 

İlgili Haberler