Ekonomi gündemi bu hafta hareketli

Ekonomi gündemi bu hafta hareketli
Gelir vergisi beyanname dönemi, elektrikte tarife değişiklikleri yarın başlıyor. Şubat ayı enflasyonu 3 Mart perşembe günü açıklanacak. Ürün indirimlerinde artık önce bindir sonra indir dönemi bitiyor. Ürünün indirim öncesindeki ve indirimli fiyatı etikette birlikte yer alacak.

Gelir vergisi beyannamesi için süre yarın başlıyor

Gelir vergisi beyanname dönemi elektrikte tarife değişiklikleri yarın başlıyor. Şubat ayı enflasyonu Perşembe günü açıklanacak. Ürün etiketlerinde de artık indirim öncesindeki ve indirimli fiyat birilket yer alacak.

Bu hafta gündem ekonomi. Hazırlanan yeni düzenlemeler hayata geçirilecek. Vergi beyanname dönemi yarın başlıyor. Gelir vergisi beyannamesi 1 Mart Salı günü itibarıyla vergi dairelerine verilmeye başlanacak. Geçen yıla ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi,mart ayı sonuna kadar verilmek zorunda.

Verginin iki taksitte ödenmesi gerekiyor. İlk taksitin son ödeme tarihi 31 Mart. Bu yılın emlak vergisi ile çevre temizlik vergisinin 1. taksit ödeme süreci de yine 1 Mart''ta başlayacak.

ELEKTRİK DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇİYOR

Elektrikte tarife değişiklikleri de salı günü hayata geçecek.210 kilovatsaate kadarki indirimli tarifede ve 210 kilovatsaatin üstündeki birim fiyatlarda vatandaşların lehine düzenleme yapılacak. Esnaf ve sanatkarlar için de indirimli tarife söz konusu olacak.

FİYAT ETİKETLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Etiketlerde yeni düzenleme de 1 Mart''ta devreye girecek.Önce bindir sonra indir dönemi bitti. Ürün etiketlerinde indirim öncesi ve indirimli fiyat birlikte yer alacak. Fiyat indirimi son 30 günün en düşük değeri üzerinden yapılacak. Etiket ve listelerde yer alan hususların Türkçe yazılması zorunlu olacak. Ambalajlı ürünlerdeki depozito bedeli de etiket ve listelerde bulunacak.

ENFLASYON AÇIKLANACAK

Şubat ayı enflasyonu ise 3 mart Perşembe günü açıklanacak.